Serie-gigant starter salg over nett i Europa

Hittil har bare kunder i USA fått lov, men nå skal HBO starte direkte-salg av sine super-serier i Europa.

Serie-gigant starter salg over nett i Europa

Hittil har bare kunder i USA fått lov, men nå skal HBO starte direkte-salg av sine super-serier i Europa.

Hittil har norske og europeiske kunder irritert seg over alle tilbudene amerikanske Internett-kunder har fått. iTunes og etterhvert en lang rekke andre aktører starter salget av mange TV-serier over nettet samtidig som de vises på TV.

Så langt har de store amerikanske TV-selskapene strittet i mot eller avventet situasjonen, men nå skal kanskje den viktigste aktøren starte opp i Europa. HBO er selskapet som revitaliserte TV dyrere og mer vovede serier som Sex and The City og Sopranos. HBO får mye av æren for at de andre TV-kanalene til å satse på dyrere serier som Lost og 24.

HBO lager i tillegg suksesser som Rome, krigsserien Band of Brothers, cowboy-serien Deadwood, politi-serien The Wire, Sex and the City, Six Feet Under, Carnivàle og Da Ali G Show.

HBO startet i går salget av mange serier til ADSL-kundene til British Telecom, Virgin og Tiscali. HBO starter opp med å selge Six Feet Under, Band of Brothers og Entourage. Her er innholdsbutikken til British Telecom, men HBO-seriene ligger ikke ute enda.

- Vi ønsker å rulle ut denne modellen til andre land i Vest-Europa, sier Simon Sutton, HBO-sjef i Europa til Financial Times.

Dermed kan norske kunder - og ikke minst norske bredbåndsselskaper - begynne å håpe at de snart skal få kjøpe helt ferske amerikanske TV-serier og se dem når de vil. Så langt er det TV2 som har kommet lengst, men de selger og deler bare ut sitt TV-programmene de selv lager.

Les om TV2s Sumo-tjeneste.

At seriene til HBO er populære er klart. Selskapet lanserte en kjøp-over-internett-tjeneste så tidlig som i juli 2001 og har så langt hatt hele 11 millioner kunder innom.

Her kan du lese British Telecoms pressemelding.

Til toppen