Seriøst rask nedlasting

Seriøst rask nedlasting

FlashGet er programmet som hjelper deg å holde oversikten på det som lastes ned fra Internett. I tillegg øker det hastigheten på nedlasting med 100 til 500 prosent.

FlashGet hjelper deg å holde kontroll på programmer, MP3 og alt annet som lastes ned fra nettet. Ifølge produsenten skal også hastigheten på nedlastinger kunne bli opp til 500 prosent bedre ved hjelp av en teknologi som splitter opp filene i mindre deler (opptil 10) som lastes ned samtidig.

Men hvorvidt det faktisk er en økning på 500 prosent, kan vel diskuteres. Vi foretok noen tester på nedlasting fra forskjellige servere, og konklusjonene er at det går kjappere, men hvor mye er variabelt og vanskelig å måle - mye avhenger av trafikk på serveren.

Utover det nevnte er FlashGet et enkelt og brukervennlig program uten de store overraskelsene. Enkle innstillinger, full oversikt på tid som gjenstår og serverstatus mens du laster ned. Du har også mulighet for å programmere FlashGet til å laste ned for deg på et gitt tidspunkt. Programmet vil da selv koble seg til Internett, laste ned filen, og deretter koble seg ned og skru av PC-en din.

Får du en treg server å laste ned fra, kan du be FlashGet finne alternative servere med høyere kapasitet eller mindre trafikk. På den måten blir nedlastingen som regel optimal.

FlashGet lar deg også lage egne mapper som gjør det enkelt å holde kontroll på programmer og MP3 som du har lastet ned fra Internett. Disse mappene ligger som standard neste gang du starter programmet. Dermed slipper du å lete i Windows Utforsker etter det du lastet ned i forrige uke. Skulle du være så uheldig å miste Internett-forbindelsen under nedlasting, er heller ikke det noe problem. FlashGet fortsetter da nedlastingen der du slapp, enten du var på 4 eller 99 prosent av ferdig nedlasting.

FlashGet integreres med nettleseren din, enten du har Internett Explorer, Netscape eller Opera. Når du starter en nedlasting, starter dermed også FlashGet opp.

Nedlastingshastigheten bestemmer du til en viss grad selv ved at du kan sette Flashgate til å bruke hele eller bare deler av båndbredden din. På denne måten vil ikke vanlig surfing gå så tregt selv om du laster ned. Dette er dog stort sett bare aktuelt for bredbåndsbrukere.

Installasjonsfilen for FlashGet er ikke større enn 1,3 MB - det vil si cirka tre minutter nedlasting på analog linje. Selve installasjonen er enkel og grei - det er stort sett bare å velge 'neste' hele tiden. Du kan også velge inntil 20 forskjellige språk på programmet. Etter endt installasjon, vil det legge seg en snarvei på skrivebordet og på startmenyen.

Programmet kjøres også i systemtray, noe ikke alle liker, siden det stjeler systemressurser. Men når du ikke er på nettet er det bare å avslutte programmet ved å høyreklikke i systemtray og velge 'exit'.

Prisen du betaler for dette programmet, er en reklamebanner på toppen av skjermbilde i programmet. For denne programtester opplevdes ikke det som irriterende på noen måte. Med andre ord, du får alt dette gratis. Vil du kvitte deg med reklamen, kan du registrere Flashget-versjonen din og betale 15 amerikanske dollar.

Last ned FlashGet

(Kilde: Online.no)

Til toppen