Sertifisert sikkerhet for PDA-er

Pointsec skal være først ute med sikkerhet for PDA-er sertifisert etter den nye standarden FIPS 140-2.

Pointsec skal være først ute med sikkerhet for PDA-er sertifisert etter den nye standarden FIPS 140-2.

FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standard) angir sikkerhetskrav for krypteringsteknologi som er utviklet for USAs føderale myndigheter og deres IT-infrastruktur. Det er etterfølgeren til den veletablerte FIPS 140-1-standarden, som i flere år har vokst frem som en målestokk for myndigheter som vel som næringsliv i mange land ved deres valg av sterk krypteringsteknologi for IT-systemer.

    Les også:

Den amerikanske National Institute of Standards and Technology (NIST) har sertifisert krypteringsmodulen som brukes i Pointsec for Pocket PC i henhold til FIPS 140-2. Dette er den første og hittil eneste krypteringsløsningen for Microsofts plattform for håndholdte, Windows Mobile 2003, som tilfredsstiller denne nye standarden, skriver Pointsec Mobile Technologies i en pressemelding. Selskapet er en datter av Protect Data, og har spesialisert seg innen kryptert sikkerhet for PDA-er.

Pointsec for Pocket PC bygger på Microsofts operativsystem, Windows Mobile. Det utfører automatisk kryptering i sanntid av data på PDA-er, eksempelvis data som er laget med Microsoft Outlook, Lotus Notes, Pocket Word og flere programmer. Pointsec for Pocket PC beskytter også data som lagres på flyttbart minne som mikroharddisker og minnekort av typen MMC (MultiMedia Card), SD (Secure Digital) eller CD (Compact Flash). Kryptering og dekryptering skal ikke gi noen merkbar forverring av ytelsen.

Produktet tilbyr også mulighet for obligatorisk aksesskontroll ved hjelp av flere alternative passordmekanismer.

I februar fikk Pointsec en godkjennelse for sitt sikkerhetsprodukt for stasjonære PC-er i henhold til Common Criteria, ansett som den mest krevende internasjonale standarden for IT-sikkerhet. Da ble Pointsec først i verden med en komplett løsning for harddiskkryptering godkjent i henhold til Common Criteria med sikkerhetsnivået EAL4 (Evaluation Assurance Level). I 2002 ble det oppnådd godkjenning i henhold til FIPS 140-1 for samme produkt.

Til toppen