BEDRIFTSTEKNOLOGI

Serverapplikasjoner integreres i Solaris 9

Med sitt nye operativsystem Solaris 9, kopierer Sun Microsofts utvidelses-strategi.

22. mai 2002 - 10:22


Les også:

Parallelt med applikasjonsintegreringen - en forretningsmodell Microsoft har vært kraftig kritisert for - vil også prisstrukturen endres. Solaris 8 er gratis på servere med opptil åtte prosessorer. Solaris 9 vil bare bli gratis på énprosessor maskiner.


Det understrekes at integrering av applikasjoner fra Sun ONE-pakken, ikke vil komplisere bruken av for eksempel applikasjonstjeneren til BEA eller andre konkurrenter. Alle applikasjoner skrevet for tidligere versjoner av Solaris - fra 2.6 og nyere - vil garantert kjøre på verjson 9, heter det.

Solaris 9 inneholder en rekke forbedringer - til sammen 300 - for å øke systemets ytelse og skalerbarhet. Java-maskinen er forbedret. En teknikk kalt "containers" vil gjøre det mulig å dedikere bestemte prosessorer og minnesegmenter til bestemte applikasjoner. Teknikken beskrives som ressursforvaltning heller enn fullverdig partisjonering. En annen teknikk går i motsatt retning, og vil gjøre det mulig å fordele kompliserte applikasjoner på flere maskiner.

Ellers vil det ble enklere å kjøre Linux-applikasjoner på Solaris 9, og Forte-kompilatorene er oppgradert og omdøpt Sun ONE Studio 7 Compiler Collection.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.