Serverer deg mat og vinråd

Det er ikke helt slutt på nye norske nettsteder. Art of Taste er et avansert nettsted for de gane-fikserte nettbrukerne.

Det er ikke helt slutt på nye norske nettsteder. Art of Taste er et avansert nettsted for de gane-fikserte nettbrukerne.

Til tross for fallet i IT-bransjen og et svakt annonsemarkedet er det noen som tør å satse. Espen Agdestein, tidligere partnersjef hos SOL og Arnie Stalheim, tidligere PC World-journalist åpner kl 16.00 i dag Art of Taste, et nettsted for mat og drikke.

De to gründerne har fått med seg fem millioner kroner fra 37 privatpersoner og Vesta liv og forsikring. På investorlisten står blant annet SPCS-gründer Per A. Boasson, hans tidligere medarbeider Tom Scharning, Din Side-gründer Bernhard Steen og Anders Brandt.

Med på laget har selskapet en rekke kokker, vinsmakere og matskribenter. Selskapet har også et samarbeid med Gyldendal og TV2.

Nettstedet er laget av, og retter seg mot livsnytere.

Art of Taste
  • Har anmeldt hele Vinmonopolets standard-sortiment og 550 restauranter fordelt på 17 byer.
  • Grunnleggende guider om tema
  • Ordlister og bilder av alle retter og mange ingredienser
  • Daglige mail og SMS-tips
  • Svært avanserte søkemuligheter

- I våre anmeldelser er ikke pris et viktig moment - en vin får karakter etter smak, ikke etter pris, det kan brukeren selv vurdere. Vi tror det er penger og vilje til å bruke mer på mat og vin hos folk, sier Stalheim.

Art of Taste skiller seg fra mange andre nettsteder ved at all teksten ligger lagret i Oracle-data i stedet for flate HTML-filer. Brukerne kan bla mellom guider og stoff om mat, vin, kaffe, brennvin og sigarer. Svært mange ord er koblet mellom guidene og nettstedet, og vil derfor gi stadig flere tjenester som gir råd og tips på tvers. Du kan også søke på alle typer opplysninger, som for eksempel vinfylde eller oppskrifter med bønner.

Etter hvert er målet å kunne lage komplette svar og spørsmål-styrte guider som leder deg igjennom planleggingen av en fest eller middag. En annen fordel med databasen som ligger i bunnen er at du kan legge inn antall mennesker som skal spise i alle oppskrifter og få ut riktig handleliste.

Til toppen