Serverer enkelt PC-miljø over nettet

Serverer enkelt PC-miljø over nettet

Desktoptwo er ny Ajax-nettjeneste som lover å servere et enkelt, men komplett arbeidsmiljø - over Internett.

Ajax-teknikken er i ferd med å revolusjonere Internett med sine muligheter til å lage nettsider som fungerer som programmer. Med vanlige teknikker må brukere typisk gjøre valg med knapper og menyer og så trykke OK før siden endres.

Det har dukket opp en rekke programmer på nettet, blant annet den Google-eide tekstbehandleren Writley og Goffice, som tilbyr en forenklet Office-samling av programmer, helt over nettet.

Nå tar Desktoptwo konseptet et hakk videre med sin nye tjeneste. Tjenesten server ikke bare en programvaresamling, men en komplett desktop med ikoner, et slags kontroll-panel og en søkemeny. I tillegg til en rekke programmer får brukere også en virtuell harddisk hos selskapet slik at man kan lagre filene man trenger på nettet.

Meningen er at brukere skal kunne logge seg på fra alle typer internett-maskiner og få tilgang til et komplett arbeidsmiljø med sine filer, uansett hvor man er og hva slags operativsystem maskinen har.

Tilbudet vil nok i første omgang bare være aktuelt for studenter og brukere med litt mindre avanserte behov. Men tjenesten er nyttig fordi den samler så mange internett-tjenester på et sted.

På et og samme sted får brukere dette:

- Tilgang til OpenOffice-programsamlingen med tekstbehandler, regneark, presentasjon og tegneprogram. Programmene kjøres med en Java-teknikk og fungere som om de er installert på maskinene din, men foreløpig går det tregt.

- Epost, enten fra sin Desktoptwo-konto eller sin vanlige epost-konto

- Blog og nettside-redigeringsprogram

- Lynmeldingsprogram

- En virtuell harddisk som lar brukere dele filer med andre Desktoptwo-brukere

- En adressebok

- Notepad og en MP3-spiller

Programmene ligger under en Windows-lignende meny i venstre hjørne.

I tillegg får man mulighet til å lese Acrobat-filer. Skal man jobbe med dokumenter fra for eksempel Microsoft Office, må denne pakken være installert på maskinen man jobber fra.

Desktoptwo skriver at de er i beta og for en gangs skyld betyr beta faktisk langt fra ferdig. digi.no testet systemet og fikk for eksempel ikke kopiert over filer til vår virtuelle harddisk. Foreløpig heter beta-versjonen 0.7 og det er åpenbart et lite stykke frem til systemet kan sies å være ferdig.

Les mer på www.desktoptwo.com

Til toppen