Serverer iskrem til Galaxy S II

Samsung ruller ut Android 4.0.3 til den tidligere toppmodellen.

Serverer iskrem til Galaxy S II
Google kom med Android 4.0 Ice Cream Sandwich i oktober 2011. Bilde: Googles Android-kanal på YouTube

Samsung Galaxy S II er verdens mest solgte Android-mobil. På under et år har den blitt levert i mer enn 20 millioner eksemplarer. Samsung har lenge lovet at mobilen skal kunne oppgraderes fra Android 2.3 Gingerbread til Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS), men selskapet har i det siste hatt noe begrenset kontroll over kommunikasjonen i enkelte kanaler. Det første til at mange trodde at oppdateringen ville komme allerede for en uke siden.

Nå er det derimot offisielt, noe som blant annet bekreftes på Facebook, i Samsung Tomorrow-bloggen og i en norskspråklig pressemelding.

I første omgang er det i Sør-Korea og Europa at ICS nå kan lastes ned og installeres. I meldingen nevnes spesifikt Polen, Ungarn og Sverige, men oppdateringen er også tilgjengelig i Norge. Det er versjon 4.0.3 som installeres. Mobiler som har operatørtilpassede tjenester vil først oppgraderes noe senere.

Vanligvis kan Android oppdateres uten å måtte bruke pc-programvaren, men direkte fra mobilen. Dette er tilfellet også denne gangen, men i den norske pressemeldingen opplyses det at ICS også kan lastes ned ved hjelp av støtteprogrammet Kies, som er tilgjengelig til Windows her.

Samsung Galaxy S II er den første av Samsungs Android-enheter som får en ICS-oppgradering. Selskapet lover at ICS også skal gjøres tilgjengelig for blant annet smartmobilene Galaxy Note, Galaxy S II LTE og Galaxy S Advance, samt nettbrettene Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9 og Galaxy Tab 7.7, senere i år.

En del andre modeller – Galaxy S, Galaxy Tab 7", Galaxy S Plus, Galaxy S SCL (Super Clear LCD) og Galaxy W – vil få en oppdatering til Android 2.3 i slutten av mars. Den skal til noen modeller tilby funksjonalitet som Face Unlock, Snapshot og Photo Editor.

Oppdatert: Saken er oppdatert med noen ekstra faktaopplysninger om selve oppdateringen og tilgangen i Norge.

    Les også: