BEDRIFTSTEKNOLOGI

Serverkonsolidering sparer også energi

IBM og Sun gjør et poeng av at du kutter drastisk ned på strømforbruket ved å velge en stor server i stedet for mange små.

9. mars 2001 - 04:25

I den pågående trenden der store organisasjoner erstatter mengder av små servere med noen få store, har det hittil vært fokusert på gevinster knyttet til drift, pålitelighet og skalerbarhet. Nå trekker leverandører som IBM og Sun også fram som argument at energiforbruket kan kuttes med så mye som 95 prosent.

IBM påstår at deres nye stormaskinsuksess, eServer Z900 (bildet), som kan partisjoneres i en mengde "virtuelle servere", nøyer seg med et energiforbruk på 13 kilowatt. Skulle man hatt et tilsvarende antall reelle servere, ville det krevet 260 kilowatt.

Sun har nylig biffet opp sine argumenter for prinsippet om tynne klienter mot store servere, framfor PC-er mot mange små servere, med tilsvarende påstander.

Den nye energibevisstheten kan ses på bakgrunn av den vedvarende strømkrisen i California, og på den nye vektleggingen av lavenergiprosessorer til bruk i kommende ekstra tynne servere, basert både på Crusoe-prosessoren fra Transmeta, og på nye prosessorer fra Intel.Energibevisstheten i forhold til IT-produkter gir også nye argumenter for leverandører av flatskjermer. En typisk flatskjerm bruker mindre enn en tredel av strømmen som går til å drive en tilsvarende tradisjonell katoderørskjerm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.