BEDRIFTSTEKNOLOGI

Servermarkedet vokser for andre kvartal på rad

Serversalget i verden steg i tredje kvartal. Dette er andre kvartal på rad med løft i salgstallene.

27. nov. 2003 - 09:47

Nye tall fra IDC viser at servermarkedet, målt i omsetning, steg med 1,9 prosent i tredje kvartal til 10,8 milliarder dollar. Dette var det andre kvartalet på rad at serversalget løftet seg. Salget målt i antall enheter steg med hele 19,5 prosent i perioden, hvilket bekrefter fortsatt sterkt prisfall. Salget av lavprisservere steg følgelig mest og var opp 21,4 prosent i tredje kvartal mot samme periode i fjor.

    Les også:

- Veksten forteller oss at folk starter å bruke penger. Det faktum at det er omsetningsvekst er et godt tegn, sier Vernon Turner, avdelingssjef i analysebyrået IDC, til Dow Jones Newswire.

Turner sier til Dow Jones at veksten i kvartalet var høyere enn analysebyrået hadde ventet.

Salget av servere hadde falt i ni kvartaler før det ble en moderat opptur i andre kvartal. Tallene fra IDC viser likevel at prisen per server har falt videre i tredje kvartal i år mot samme periode i fjor.

Målt i dollar steg salget av lavprisservere med 8,3 prosent i kvartalet. Dette segmentet ble løftet av at bedriftene skiftet ut dyrere maskiner mot billigere og stadig kraftigere billigservere.

IBM holder sin topposisjon i servermarkedet med en markedsandel på 31,1 prosent og omsetningsvekst på 6,6 prosent fra i fjor, melder IDC. Selskapet tok markedsandeler i Unix-markedet.

HP holder også sin nummer-to-posisjon med en andel på 27,7 prosent og vekst på 3,5 prosent. Også HP styrket sin posisjon i den øvre delen av Unix-markedet siste kvartal, og HP har ledertrøya i Unix-segmentet foran Sun

Men Sun Microsystems sliter likevel tungt. Selskapet fikk et salgsfall på 9,3 prosent og et fall i markedsandelen til 10,8 prosent fra 12,1 prosent.

Dells omsetning steg derimot med 11,6 prosent og selskapet tok nye markedsandeler i tredje kvartal, og er nå oppe i 9,5 prosent av markedet.

Omsetningen av Linux-servere steg 49,8 prosent til 743 millioner dollar, mens Windows-omsetningen steg 10,3 prosent til 3,4 milliarder dollar, ifølge IDC. Fallet i Unix-markedet var på 3,8 prosent. Omsetningen var på 4,1 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.