BEDRIFTSTEKNOLOGI

Serverpakke med automatisk sikkerhetssjekk

Microsofts oppgraderte serverpakke for småbedrifter har en automatisk sikkerhetssjekk.

12. juli 2006 - 09:51

Microsoft melder at versjon 2 av serverpakken for småbedrifter, Small Business Server 2003 R2, forkortet SBS 2003 R2, vil være tilgjengelig på engelsk og tysk fra august. Ytterligere 16 språk vil komme etter hvert.

Det dreier seg om en integrert pakke med Windows 2003 Server, Exchange og tilpassede sikkerhetsfunksjoner. Den største nyheten er «Green Check». Denne funksjonen automatiserer den løpende oppdateringen av både serveren og tilknyttede klienter, og skal blant annet sørge for at alle sikkerhetsfikser er på plass så tidlig som mulig.

Exchange-integrasjonen gjør at pakken straks kan brukes til e-post, kalendertjenester og andre former for gruppearbeid, også overfor mobile klienter så sant disse bruker Windows. Blant sikkerhetsfunksjonene «Green Check» tilbyr i forhold til mobile klienter, er fjernsletting av data, i tilfelle man skulle miste enheten.

Flere maskinleverandører vil tilby SBS 2003 R2 forhåndsinstallert på utvalgte modeller, blant dem Dell, Fujitsu Siemens, HP og IBM.

Pakken leveres i en grunnversjon og en «Premium» versjon. Prisen på sistnevnte er redusert med 13 prosent i forhold til dagens utgave.

For å hjelpe partnerne betjene kundene bedre, tilbyr Microsoft også et eget verktøy for å vurdere småbedrifters teknologibehov. Kunder som har kjøpt SBS 2003 SP1 etter 1. mars vil få tilbud om gratis oppgradering til R2.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.