MASKINVARE

Serversalget fortsetter å falle

Dell EMC viser styrke, men i volum er det bare kinesiske aktører som opplever vekst.

Bedriftene kjøper inn færre servere til eget datarom enn tidligere.
Bedriftene kjøper inn færre servere til eget datarom enn tidligere. Bilde: Illustrasjonsfoto Colourbox
7. juni 2017 - 12:48

Salget av dataservere har falt fra et allerede svakt nivå i første kvartal, ifølge tall fra analysefirmaet Gartner. Det ble solgt servere for 12,5 milliarder dollar globalt, en tilbakegang på 4,5 prosent fra samme periode i fjor.

Nedgangen gjelder for alle regioner unntatt Asia/Stillehavet, som opplevde vekst. EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) gikk mest tilbake med et omsetningsfall på hele 12,2 prosent til 2,7 milliarder dollar i kvartalet.

Enterprise-segmentet og små- og mellomstore bedrifter kjøper inn færre servere enn tidligere. Innkjøp til store datasentraler er i vekst, men ikke nok til å unngå et samlet fall i både omsetning og antall leveranser globalt.

– Årsaken er at flere virksomheter tar i bruk virtualisering eller de vurderer alternativer i nettskyen, sier Gartners forskningssjef Jeffrey Hewitt i en pressemelding.

Dette går utover inntjeningen til serverprodusentene, selv om det er store forskjeller. I dollar fikk IBM den største tilbakegangen med en omsetningssvikt på nær 35 prosent. 

Dell EMC økte både omsetning og markedsandel i første kvartal. <i>Foto: Gartner</i>
Dell EMC økte både omsetning og markedsandel i første kvartal. Foto: Gartner

Dell EMC klarte som den eneste av de større leverandørene å øke sin omsetning, opp 4,8 prosent, på tross av nesten uendret antall leverte enheter. Dell EMC har nå også gått forbi erkerivalen HP Enterprise (HPE) i antall solgte servere.

Til tross for et inntektsfall innen servere på 8,7 prosent, og en global reduksjon i antall solgte servere på 16,7 prosent, så beholder HPE sin nummer én-posisjon målt i omsetning, viser Gartners estimater. 

Huawei og Inspur Electronics, begge fra Kina, er de eneste serverprodusentene som opplever sterk vekst i antall leveranser i første kvartal. <i>Foto: Gartner</i>
Huawei og Inspur Electronics, begge fra Kina, er de eneste serverprodusentene som opplever sterk vekst i antall leveranser i første kvartal. Foto: Gartner
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.