BEDRIFTSTEKNOLOGI

Service Pack 4 for NT i beta

Microsoft har lagt ut betaversjonen av den trolig siste oppgraderingen av Windows NT 4.0 på sin private FTP-server. Den inneholder nyheter som ikke var ventet å komme før i NT 5.0

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 1998 - 11:53

Ifølge PC Week Online skal Service Pack 4 (SP4) være smekkfull av ny funksjonalitet.

Blant annet finner man støtte for DCOM (Distributed Component Object Model) over HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som lar DCOM komponenter kommunisere gjennom brannvegger, en spesiell editor for sikkerhetskonfigurasjoner, IGMP (Internet Group Management), som lar datamaskiner gi informasjon til rutere når de forlater en gruppe, samt WBEM (Web-Based Enterprise Management) programmeringsgrensesnitt for applikasjoner (API).

WBEM er ifølge PC Week Online designet for å tillate aksess til data fra en rekke underliggende teknologier, inkludert Win32, Windows Management Interface DMI (Desktop Management Interface) og SNMP (Simple Network Management Protocol).

I tillegg inneholder pakken blant annet fikser og oppgraderinger til alle komponentene i NT Option Pack, Internet Explorer 4.01, fikser for år 2000, støtte for Euro-myntenheten og en ny driver for Compaq Fibre Storage.

Jonathan Perera, Microsoft produktsjef for NT Server, sier til PC World Online at det er blitt fokusert på å forbedre påliteligheten i forbindelse med SP4. Derfor vil pakken betatestes i omtrent tre måneder av utvalgte kunder. Den ferdige utgaven ventes altså til sommeren en gang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.