BEDRIFTSTEKNOLOGI

Servicepakke til Exchange kommer i år

2010-utgaven allerede moden for forbedringer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2010 - 12:04

Microsoft lanserte Exchange Server 2010 i november i fjor, men allerede nå er selskapet klare til å fortelle mye om hva som kommer i den første stor oppdateringen til programvare, Service Pack 1.

I et blogginnlegg skriver Microsofts Michael Atalla at servicepakken vil bli gitt ut senere i år.

Exchange Server 2010 SP1 kommer til å inkludere både nye og eksisterende feilfikser, i tillegg til nye funksjonalitet. En betaversjon skal gjøres tilgjengelig i forbindelse med TechEd North America i juni i år.

Blant nyhetene som skal inkluderes i servicepakken er forbedringer knyttet til arkivert e-post. Dette inkluderer større fleksibilitet knyttet til i hvilken postboksdatabase en brukers personlige arkiv befinner seg, noe som gir muligheten til å ha separate lagringsstrategier for e-post som ikke aksesseres så ofte.

Det skal også bli mulig å importere historiske e-postdata fra .PST-filer på serversiden.

Exchange Management Console skal få nye verktøy for å lage Retention Policy Tags, noe som skal gjøre det enklere å automatisere sletting og arkivering av e-post og andre Exchange-elementer i henhold til liggefrister.

Dessuten loves det flere forbedringer knyttet til Multi-Mailbox Search-funksjonene. Blant annet inkluderer dette en forhåndvisning av søkeresultatene hvor det oppgis et estimat over hvor mange elementer resultatsettet vil inneholde før e-posten som har blitt funnet i søke kopieres til den utpekte «discovery»-postboksen.

Et nytt de-dupliseringsvalg for søkeresultatene skal sikre at bare én instans av hver melding kopieres over i discovery»-postboksen.

Også webmail-biten av Exchange, Outlook Web App (OWA), skal få en betydelig ansiktsløftning med den kommende servicepakken. Brukeren skal oppleve at det hele virker raskere ved hjelp av forhåndslasting av meldingsinnhold og asynkrone operasjoner for sletting, statusmarkering og kategorisering.

Microsoft skal også sikre at visse funksjoner som tar betydelig tid, for eksempel å legge til et stort vedlegg, ikke blokkerer annen bruk av OWA. I tillegg skal selve brukergrensesnittet forenkles og gjøres mer egnet for mindre skjermer, inkludert netbooks.

IRM-funksjonaliteten (Information Rights Management) som ble innført i OWA i 2010-utgaven, skal utvidet slik at brukeren kan aktivere Web-Ready Document Viewing for IRM-beskyttede dokumenter fra nettlesere som Safari på Mac og Internet Explorer og Firefox for Windows.

Dessuten gjeninnføre Microsoft OWA-temaene, slik at brukerne i større grad kan tilpasse utseende på webgrensesnittet etter eget ønske.

Det loves også forbedringer for mobilbrukere av Exchange Server 2010 og et nytt administrasjonsbrukergrensesnitt med en rekke nye muligheter.

Flere detaljer finnes i blogginnlegget.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.