BEDRIFTSTEKNOLOGI

Servicepakken til Windows Vista er klar

Microsoft er ferdige med å lage den første servicepakken til Vista, men du får den ikke ennå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. feb. 2008 - 15:58

Microsoft kunngjorde i dag at selskapet er ferdige med å utvikle Service Pack 1 til Windows Vista. Servicepakken har nå status som «Released to Manufacturing» (RTM) på språkene engelsk, fransk, spansk, tysk og japansk.

Servicepakken skal inkludere alle oppdateringer som er gitt ut til Windows Vista til nå, men vil også inkludere en rekke andre forbedringer som skal bidra til bedre stabilitet, ytelse og maskinvarestøtte.

Det var ikke uventet at Microsoft ville ha SP1 til Vista klar i dag, men selskapet overrasker når det forteller at selv om servicepakken er ferdig utviklet, vil den ikke gjøres tilgjengelig for vanlige brukere før i midten av mars. Da vil de kunne laste servicepakken ned manuelt fra Microsofts nettsted. I april vil SP1 gjøres tilgjengelig for automatisk installasjon på de nevnte språkene via Windows Update-tjenesten.

RTM-utgaver av SP1 for de øvrige språkene skal bli gjort tilgjengelig i april. Ifølge Microsoft Norge vil den norskspråklige utgaven bli tilgjengelig for brukerne på forsommeren en gang.

    Les også:

Årsaken til at SP1 ikke gjøres tilgjengelig for vanlige brukere ennå, er en konflikt med enkelte tredjeparts drivere som ikke installeres etter Microsofts retningslinjer. Løsningen på dette er å reinstallere driverne, men dette er ikke en løsning Microsoft ønsker å pålegge alle brukerne.

Når SP1 gjøres tilgjengelig via Windows Update, vil tjenesten oppdage de problematiske driverne og hindre at SP1 blir installert inntil leverandørene av driverne har justert installasjonsprosessen.

Windows Vista SP1 gjøres nå tilgjengelig for PC-leverandører. I tillegg skal Microsoft lage esker med Vista-plater som inkluderer SP1. Både PC-er med Vista SP1 og programvaren skal komme i salg i løpet av få måneder.

Mer informasjon finnes her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.