Sesam ansetter bredt og vil forbi Kvasir

Sesam ansetter bredt og vil forbi Kvasir

Sesam-sjef Mikal Rohde sliter med underskudd, men girer opp på ansettelse.

Den helnorske søkemotoren og Shibstedeide Sesam, har klare mål om å vokse. Sesam-sjef Mikal Rohde har tidligere uttalt at han skal utfordre både Google i Norge og Kvasir som i stor grad serverer Google-treff.

Sesam har lovet å slå søkegiganten Google på norsk og nordisk innhold, og har et fortrinn ettersom det eier mediehus både i Norge og Sverige.

Sesam har i dag rundt 430.000 unike brukere i uken, og Rohde har et håp om å gå forbi Kvasir med 900.000 allerede til neste år. Han tror at antall unike brukere kan ende på 600.000 i løpet av året.

Sesam har 2,5 millioner sidevisninger i uken, men med mange nye muligheter for integrasjonsløsninger med egne medier og partnere er potensiale stort, mener Rohde.

Sesam klarte å innfri målet som konsernsjef i Schibstedt, Kjell Aamot proklamerte tidligere i høst med 400.000 unike brukere i 2006. Mesteparten skyldes en tettere integrasjon med VG, Norges mest besøkte nettsted med over 1,6 millioner unike ukentlige brukere.

Rohde forteller at det hjalp på trafikken å bedre integrasjonen med teksten i nyhetsnettstedet og at de jobber med en forbedret integrasjon også med Aftenposten.

I en helsides annonse i søstermedieavisen Aftenposten, går Sesam ut og lokker med mange nye stillinger i søkemotorselskapet.

Sesam trenger både selgere, utviklere og produktsjefer.

- Vi har ikke den mulighet til å kjøpe opp selskaper som for ekempel YouTube som vår amerikanske konkurrent har gjort, men vi har en klar strategi om å oppnå nye inntektsmuligheter gjennom samarbeid med partnere og søsterselskaper, sier Mikal Rohde til digi.no.

Det kan være både konkurrerende tjenester til Shibstedt og videreutvikling av nye produkter og tjenester.

Rohde ser for seg å spesialtilpasse søk til bedrifter, som bruker Sesam og bygger sine egne løsninger på toppen.

Det vil også være nødvendig å tilpasse løsningen til Sverige og bygge opp den videre der med kjernetilpassede produkter. All drifting av kjerneløsningen skal skje fra Norge gjennom Basefarm.

- Vår jobb er ikke nødvendigvis å eie alt som er, men knytte til oss nye tjenester, framholder Rohde.

Til toppen