FORBRUKERTEKNOLOGI

Sesam skal servere et smartere mobilsøk

Den norske søkemotor Sesam skal servere mobilbrukere en smart mulighet til å klikke på telefon-nummer.

14. feb. 2006 - 10:04

Sesam og Fast sendte i dag morges ut en pressemelding om en ny bruk av Fasts søkesystemer på Sesam.

Sesam, eid av Schibsted, skal lage to nye søkemuligheter for mobile brukere. I utgangspunktet kunne dette gjøres veldig enkelt - Google har bare laget en liten HTML-side som passer på en mobiltelefon-skjerm.

Sesam har andre - og smartere planer. For Googles måte krever at man har en nettleser og det har ikke alle mobilbrukere. Sesam skal derfor først lage en WAP-basert søkemulighet som kan brukes på alle mobiltelefon, forteller Sesams mobilsjef Bjørn Tveiten til digi.no.

Så skal Sesam lage en mer avansert mulighet, men det skal ikke være en nettside. Sesam planlegger en Java-basert klient som brukere må laste ned. Dette er mer tungvint, men brukerne vil få noe mer enn rene søk, røper Tveiten.

For Sesam har også en katalogtjenesten som servere telefonnummer og adresser. Dette er nyttig for mobilbrukere, men i utgangspunktet må man så notere telefonnummeret man finner.

- Vi arbeider med en del avanserte muligheter som ikke er mulig med ren HTML. Java-klienten vil la brukere klikke på et nummer og bli oppringt av den man vil prate med gjennom et click-to-call-system, forteller Tveiten.

Teknikken er blant annet kjent fra konkurrenten Eniro og Gule Sider. Man kan klikke på en lenke og blir oppringt for eksempel av en malingsbutikk. Dette fungerer bare dersom malingsbutikken har inngått en avtale med Eniro eller Sesam.

Les mer om click-to-call i denne saken om Eniros system.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.