RESULTATERFINANS

Sesong-nedtur for Amazon

Verdens største nettbutikk, Amazon.com, levererte plussresultat, men skuffet litt.

23. juli 2004 - 10:41

Verdens største nettbutikk Amazon snudde minus til pluss i andre kvartal. Det var ikke nok til å blidgjøre investorene.

Amazon selger CD-er, DVD, bøker, spill og andre underholdningsartikler på Internett. Selskapet har lenge slitt med å gå i pluss, men har hatt overskudd siden høsten 2003.

Amazon fikk et resultat etter skatt på 76,5 millioner dollar i andre kvartal mot et tap på 43,3 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsinntektene endte på 1,39 milliarder dollar i andre kvartal mot 1,1 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

    Les også:

Et plussresultat er imidlertid ikke nok til å blidgjøre investorene. Når Amazon-aksjene har en så høy pris, så forventer investorene at selskapet leverer i tråd med estimatene eller bedre.

Amazon er det tredje store internettselskapet som skuffer. Nylig kom eBay og Yahoo med tall, og de leverte tall omtrent på linje med egne estimater. Men markedsaktørene ble skuffet ettersom veksten er lavere enn tidligere.

Internett-selskaper som Amazon, eBay og Yahoo ser som regel sesongmessige svingninger ved starten av sommerferien, da Internett-aktiviteten ofte faller som følge av at ungdom, studenter og familier tar ferie.

Amazon falt 4,8 prosent i etterbørs-handelen i USA.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.