SET-spesifikasjonen publisert

Spesifikasjonen for SET-protokollen - Secure Electronic Transaction - er publisert, og kan lastes ned fra Internettet.

Spesifikasjonen for SET-protokollen - Secure Electronic Transaction - er publisert, og kan lastes ned fra Internettet.

Offisielt heter det nå SET 1.0. Det skal endelig åpne for sikker handel over Internett. Bak protokollen står MasterCard International og Visa International, sammen med blant andre IBM, Microsoft, Netscape, VeriSign og RSA Data Security.

Mer enn 30 pilotprosjekter er på gang, hovedsakelig i Europa. 60 selskaper har sagt de vil utvikle SET-kompatibel programver. Den første SET-sertifiserte applikasjonen kan være tilgjengelig allerede neste uke. Det "alle" håper på, er at det skal bli fart i SET til jul. Protokollen løser de tekniske problemene, melder IBM, nå er det bare snakk om å få teknikken ut til selgere og kjøpere.

Netscape arbeider for å innlemme en SET-"lommebok" i sin nye nettleser Communicator som skal lanseres neste uke. Microsoft skal gjøre det samme med Internet Explorer 4.0 som kommer til sommeren. Fra JavaSoft meldes det at deres Commerce API-er, altså programmeringsgrensesnitt, skal kunne mestre SET-"lommebøker" en eller annen gang i sommer.

SET startet som et samarbeid mellom Visa og MasterCard i februar i fjor. Det bygger på avanserte kryptografiske metoder, som skal sikre at transaksjoner forblir konfidensielle, at meldingene bevarer sin integritet, og at partene som deltar i transaksjonen er det de gir seg ut for å være.

Til toppen