TELEKOM

Sett sammen din egen Android-mobil

Nykommer lar kundene velge utstyrsnivået selv.

Smartmobilen Synapse One fra Synapse-Phones
Smartmobilen Synapse One fra Synapse-Phones Bilde: Synapse-Phones
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. nov. 2010 - 14:16

Flere pc-leverandører, blant annet Dell, gjør det mulig for kundene å velge mellom ulike komponenter når kunden bestiller en maskin via en nettbutikk. Blant annet kan kunden gjerne velge mellom ulike prosessorer, harddisker, minnestørrelser og tilleggsutstyr.

Bestiller man derimot en mobiltelefon, kan man i beste fall velge mellom to-tre ferdig konfigurerte varianter av den samme modellen. I verste fall er det bare et par ulike farger man kan velge mellom.

Tyske Synapse-Phones, en nykommer i smartmobilmarkedet, skal i begynnelsen av 2011 begynne å levere en Android-basert smartmobil som framstår som ganske unik, siden kundene selv kan velge mange av egenskapene den skal ha. Mobilen vil deretter produseres i henhold til kundens spesifikasjoner. Det skal snart være mulig å forhåndsbestille mobilen, som kalles Synapse One.

I utgangspunktet er det snakk om en Android 2.2-basert smartmobil med 4 tommers SuperLCD-skjerm med flerberøringsstøtte og en oppløsning på 480 x 800 piksler. Den er utstyrt med en 1 GHz prosessor, intern lagringsplass på 4 gigabyte + 4 gigabyte SD-kort, 256 megabyte med arbeidsminne (RAM) og 5 megapikslers kamera. Det eneste grunnmodellen virkelig mangler, sammenlignet det som er vanlig for billige smartmobiler, er WLAN-støtte. Grunnmodellen selges for 299 euro.

Smartmobilen Synapse One fra Synapse-Phones <i>Bilde: Synapse-Phones</i>
Smartmobilen Synapse One fra Synapse-Phones Bilde: Synapse-Phones

Men kunden har altså mulighet til å sette sammen en langt bedre utstyrt mobil dersom man er villig til å betale mer. Blant annet kan arbeidsminnet økes til 1024 megabyte, den innebygde lagringsplassen kan økes til 32 gigabyte og mobilen kan utstyres med støtte for blant annet WLAN (inkludert 802.11n), støtte for LTE eller WiMax, Xenon-blits, 12 megapikslers kamera, frontkamera, HDMI-utgang, digital-tv (DVB-T), større SD-kort, større batteri og man kan dessuten velge mellom en svart eller hvitt design.

Fullt utstyrt koster mobilen 684 euro. Den skal i utgangspunktet kunne bestilles av kunder i EU, USA og Canada.

Ideen er god, men siden det er visse uklarheter knyttet til maskinvaren, tilgangen på tilpassede Android-oppdateringer og ikke minst soliditeten til selskapet, er det nok litt risikabelt å bestille mobilen før selskapet har bevist at det er i stand til å levere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.