Setter ned PlayStation2-prisen før jul

For å virkelig ta rotta på konkurrentene, setter nå Sony prisen på TV-spillkonsollen PlayStation 2 før julehandelen starter.

For å virkelig ta rotta på konkurrentene, setter nå Sony prisen på TV-spillkonsollen PlayStation 2 før julehandelen starter.

Sony har en solid ledelse i kappløpet mot Microsoft og Nintendo om herredømmet i spillkonsollmarkedet. Det er ifølge Bloomberg.com solgt ti ganger så mange PlayStation2-enheter som det er solgt Xbox-enheter. Riktignok kom PS2 lenge før Xbox på markedet, men siden forspranget er så stort er det liten tvil om hva som vil være favoritten til spillprodusentene.

Ifølge Bloomberg.com setter Sony nå ned prisen på PS2, noe som må anses som et forsøk på å øke ledelsen ytterligere. Sony har ikke kommet med anbefalte utsalgspriser for spillkonsollen siden mai i år. Da ble veiledende pris satt til å være 29.800 yen. I dag selges PS2 for omtrent 24.800 yen i Japan, omtrent det samme som Xbox koster, og omtrent 5000 yen mer enn det Nintendo GameCube koster.

Sony vil nå sette ned prisen med flere tusen yen, noe som kan bety mye i nå rett før julehandelen starter.

I tillegg vil Sony den 3. desember starte å selge PlayStation 2 sammen med et nytt eventyrspill, Ratchet & Clank. Denne pakken vil ha en veiledende pris på 26.800 yen. Spillet alene har en veiledende pris på 5800 yen, ifølge Sony.

1000 yen tilsvarer omtrent 60 kroner.

Forbrukerelektronikkjedene i Norge opererer p.t. med anslagsvise priser på GameCube, Xbox og PS2 på i underkant av henholdsvis 1500, 1700 og 1900 kroner.

Til toppen