Setter ned prisen på bærbare PC-er

Med et nytt tilbud kutter Komplett prisen på bærbare PC-er med en hel tusenlapp.

Med et nytt tilbud kutter Komplett prisen på bærbare PC-er med en hel tusenlapp.

I august skrev digi.no om de fallende prisene på bærbare PC-er. Da var minimumsprisen på 8.000 kroner, inklusiv merverdiavgift.

– Med de prisene vi nå har er det vanskeligere å gjøre nye store kutt, men over tid vil vi se bærbare PC-er med fast pris på i hvert fall 7000 kroner og trolig etter hvert ned mot 6000 kroner, sa Anders Elbak i IDC til digi.no i august.

Prisen har falt fortere enn Elbak forventet. Nå har Komplett og MPX lansert bærbare PC-er til under 6000 kroner. 5995 kroner er den nye inngangsprisen på bærbare.

Så vidt digi.no observerer, er dette første gang bærbare PC-er selges til under 6000 kroner i Norge. De store prissammenlikningstjenestene viser ingen billigere tilbud, og heller ikke konkurrentene PSdata eller Netshop. Dette bekreftes også av Eilif Kiland, innkjøper i Komplett, som også får støtte fra produktansvarlig Alexander Dahl.

– Det er en ny topp, eller bunn. Det er kjempemorsomt å kunne presse slikt ut i markedet sammen med leverandørene, sier Kiland.

Han mener billig-PC-en spesifikasjonsmessig dekker et stort bruksområde, og at mange kan slippe unna billig når de handler bærbar. PC-en, som selges hos Komplett og MPX til samme pris, er en Fujitsu Siemens Amilo L7300. Den har 15 tommer skjerm, 1.5 GHz Intel Celeron M 340-prosessor og kombinert CD-brenner og DVD-spiller. Vekten er på 2,9 kilo. En del vil nok rynke litt på nesen over en harddisk på 20 gigabyte og 256 megabyte minne, men for mange er nok dette tilstrekkelig.

– Det spørs om ikke Fujitsu Siemens her legger prisstandarden for rimelige bærbare PC-er. Har man først krysset grensen er det vanskelig å gå opp igjen, da forventer markedet at det kommer flere lignende tilbud, sier Kiland.

Men det store volumet tror han likevel vil komme på litt dyrere maskiner, de til mellom 6.495 og 6995 kroner.

De dyre maskinene faller ikke tilsvarende i pris, sier Kiland. Der får man bare stadig mer for pengene, og det er spesielt bedre grafikkort som drar opp. Bærbare PC-er har etter hvert fått svært kraftige grafikkort og kan erstatte stasjonære maskiner, i stor grad også som spillmaskiner.

Prisen på dyre maskiner ligger fremdeles mellom 15.995 og 16.995 kroner, noen også over 20.000.

– Spranget mellom topp og bunn øker, sier Kiland.

    Les også:

Til toppen