Setter ny bunnpris på ADSL

BlueCom er i gang med å bygge ut eget nett og lanserer i dag en helt ny ADSL-tjeneste med lav pris.

BlueCom er i gang med å bygge ut eget nett og lanserer i dag en helt ny ADSL-tjeneste med lav pris.

Bluecom annonserte tidligere i år at selskapet skal bruke 100 millioner kroner på å bygge ut et eget nettverk for levering av DSL-tjenester. Målet for 2004 er å bygge ut 100 telefonsentraler i de tettest befolkede strøkene med eget utstyr.

I dag lanserer selskapet en egen Internett-aksesstjeneste for de som er tilknyttet sentralene som til nå er bygget ut. Tjenesten, som BlueCom oppgir er basert på ADSL-teknologi, har likevel symmetrisk opplastings- og nedlastingshastighet på 256 kb/s.

Med en pris per måned er 249 kroner, noe som ifølge Telepriser.no er det rimeligste ADSL-tilbudet i Norge, når en ser bort fra hastigheten. Bluecom slår seg selv med denne nye prisen. Selskapet har i dag det billigste ADSL-tilbudet med en pris på 300 kroner måneden for en nedlastningsfart på 400 Kbit i sekundet.

Selv om 256 kb/s er lavere båndbredde enn de fleste andre "bredbånd"-tilbud, er hastigheten likevel dobbelt så høy som det som er mulig å oppnå med ISDN. For en del storbrukerne av Internett over ISDN eller modem, vil nok den nye tjenesten til BlueCom kunne være rimelig nok til å anskaffe seg fast tilgang til Internett.

For de som ikke er tilknyttet en sentral som er tilknyttet BlueComs nett, tilbyr selskapet fortsatt ADSL-tjenester basert på Telenors nett.

Til toppen