Setter sin lit til Kansas og Gossamer

Mens Power Computing endelig fikk ut sine 250MHz PowerPC 604e-maskiner, satser Apple Computer på at Kansas og Gossamer skal gi selskapet salgsvekst mot slutten av 1997 og vel inn i 1998.

Mens Power Computing endelig fikk ut sine 250MHz PowerPC 604e-maskiner, satser Apple Computer på at Kansas og Gossamer skal gi selskapet salgsvekst mot slutten av 1997 og vel inn i 1998.

Grunnet forsinkelser i leveringen av 250MHz-utgaven av PowerPC 604e-prosessoren fra IBM, er det først nå - drøyt to måneder etter lanseringen - at Power Computing har begynt leveringen av sitt nye flaggskip PowerTower Pro 250. Prototypen av maskinen ble målt til å være raskest av samtlige PowerPC 604e-baserte maskiner som bladet Macworld har gjennomført.

Maskinen har 32MB minne; 2GB, 7200 rpm, AV-klar harddisk; 16xCD-ROM-spiller; 8MB, 128-bit grafikkaksellerator; 1MB hurtigminne; seks PCI-spor, og ni ekspansjonsbrønner. Prisen i USA ligger på $4.495.

Umax som også annonserte 250MHz-systemer i mars, har også begynt å levere sin nye toppmodell.

Apple Computer sikter enda høyere med neste to generasjoner med høyytelsessystemer med de foreløpige kodenavn, Kansas og Gossamer.

Kansas ventes på markedet sent i høst og baserer seg på en modifisert Power Mac 9600 med den kommende PowerPC G3-prosessoren. I første omgang vil den yte på en klokkefrekvens av 266MHz, og den vil ta i bruk en ny type hurtigbufferminne som øker hastigheten på kommunikasjon fra prosessor til hurtigbuffer fra dagens 50MHz til 100MHz. Kansas - som ventes å få navnet 9700 - vil kjøre en systembusshastighet på 50MHz. Kilder som Macworld har vært i kontakt med, beskriver maskinen som svært rask - særlig etter at Apple har fikset feil i den nye hurtigbufferarkitekturen.

Gossamer ventes å bruke de kommende 300- og 350MHz-versjonene av PowerPC 604e som er gitt kodenavnet Mach5. Ved siden av raske prosessorer er største forbedringen at systembusshastigheten økes til 66MHz. Hastigheten på systembussen har dramatisk innvirkning på et systems totale ytelse.

66MHz er samme hastighet som Common Hardware Referance Platform (CHRP) vil tilby i første omgang. Apple vil bruke en blanding av proprietær og CHRP-basert teknologi i Gossamer.

CHRP-designet har som mål å skille Macintosh maskinvare fra Mac OS. Apple ligger etter tidsplanen for utvikling av en CHRP-ROM som gjør det mulig for maskinprodusenter å lage CHRP-baserte Macintosh.

Til toppen