Setter stopper for Longhorn-teknologi

Et søksmål om patentbrudd hindrer Microsoft i å implementere en ny nettverksteknologi i Longhorn.

Et søksmål om patentbrudd hindrer Microsoft i å implementere en ny nettverksteknologi i Longhorn.

En amerikansk distriktsdomstol krever nå at Microsoft inntil videre lar være å utvikle, benytte, markedsføre, selge, importere eller å lar andre benytte TCP-avlastningsarkitekturen "Chimney", som planlegges å være en del av både Longhorn og i Scalable Networking Pack for Windows Server 2003.

TCP-avlastningsteknologi skal kunne flytte belastningen knyttet til håndtering av TCP-oppgaver fra systemets sentralprosessor (CPU) over til nettverksadapteren eller en annen komponent, slik at mer av sentralprosessorens kapasitet kan benyttes til kjøring av applikasjoner.

Årsaken til domstolens midlertidige forføyning, er et søksmål fra selskapet Alacritech som ble levert allerede i august i fjor. Selskapet hevder at det i september 1998 var i møter med Microsoft og da beskrev detaljer om selskapets Dynamic TCP Offload-arkitektur - SLIC (Session-Layer Interface Control), som selskapet allerede hadde søkt om patent for. Noe senere skal Microsoft ha bedt om mer informasjon om hvordan løsningen skal kunne integreres med Windows, for så å avslutte all kommunikasjon i juni 1999. Dette ifølge Alacritechs nettsted.

I 2003, etter at Microsoft presenterte Chimney, skal Alacritech ha tilbudt Microsoft en lisens på teknologien, men Microsoft skal ikke ha gått med på betingelsene.

Søksmålet gjelder brudd på to av Alacritechs fundamentale patenter knyttet til skalerbar bruk av nettverk, Patent No. 6,427,171 og U.S. Patent No. 6,987,868, som begge har tittelen "Protocol Processing Stack for use with Intelligent Network Interface Device".

Ifølge Techworld hevder Microsoft på sin side at Chimney uavhengig er blitt utviklet av selskapets teknikere. En talskvinne for selskapet fortalte videre at selskapet nå vurderer som skal skje videre. Hun kunne ikke svare på om søksmålet vil kunne føre til forsinket lansering av Scalable Networking Pack.

Domstolens forføyning ble offentliggjort allerede den 5. april. Microsoft skal fra den datoen ha tre uker på seg til å anke.

Til toppen