Sexpress mot unge på nett

Det er ikke «gamle griser» som er verst.

Sexpress mot unge på nett

Det er ikke «gamle griser» som er verst.

Oslo (NTB): Fire av ti unge jenter har opplevd spørsmål om «sexy bilder» på internett. En av fire har fått tilbud om sex.

Jenter mottar mer enn dobbelt så mange henvendelser om sex og seksuelle tjenester fra fremmede på internett, som guttene.

Undersøkelsen viser blant annet at mens 25 prosent av jentene har opplevd tilbud om sex via nettet, har det samme skjedd med bare 12,5 prosent av guttene. Homofile og bifile ungdommer opplever langt oftere pågang enn heterofil ungdom, og spesielt gjelder dette homofile gutter.

Av jentene sier 6,4 prosent at de har fått tilbud om gaver eller penger for sex. 2,4 prosent av guttene sier det samme i undersøkelsen som er gjennomført av Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) på oppdrag fra Redd Barna.

Undersøkelsen er gjennomført blant mer enn 7.000 avgangselever i videregående skole i 2007 der 18-åringene er blitt spurt om de har fått seksuelle tilnærmelser på nettet i løpet av det siste året, eller tidligere.

Prosjektleder Svein Mossige i NOVA mener det er skapt et feil inntrykk av at det stort sett er eldre menn som er plageånder på nettet:

- Det er nok først og fremst jevnaldrende eller litt eldre ungdommer som står for krenkelsene på nettet, sier han til Dagsavisen.

Til toppen