BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sexy hjemme-PC fra IBM

Igår lanserte IBM i USA sin nye datamaskinserie Aptiva S. Serien består av en rekke svarte maskiner som har unike løsninger for plassbesparelse og en rekke tekniske finurligheter. IBMs maskiner reflekterer en ny trend hvor PCer for hjemmemarkedet blir mer lik forbrukerelektronikk.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. sep. 1996 - 13:00

IBMs nye Aptiva S PC-serie rettet mot hjemmemarkedet, har en løsning der man skiller hovedmaskinen fra CD-ROM og diskettstasjon. Dette betyr at man kan gjemme bort "store" boksen uten å miste fleksibilitet.

Under skjermen, som står på et snedig stativ, er en liten stasjon som inneholder diskettdrevet og en 8X CD-ROM spiller. Når tastaturet ikke er i bruk kan man lett lagre det oppå stasjonen.

IBM følger dermed en trend innen elektronikk og data som gåt ut på å spare plass og gjøre teknisk utstyr designsmessig spennende. Andre aktører som Sony og Toshiba har nylig lansert maskiner som følger samme trenden. IBM håper med dette at de skal ta en større del av hjemmemarkedet enn de har gjort tidligere.

Det er ingen nyhet at PC produsenter leker med farger, men først nå begynner design og fleksibilitet å spille noen rolle i hjemmemarkedet. IBM har levert svarte bærbare datamaskiner siden 1992.

Den minste modellen har en Pentium 166 MHz prossessor og den største en 200 MHz Pentium. Alle maskinene vil ha minimum 16 MB hukommelse, og lagringsenhetene vil strekke seg fra 2.5 til 3.2 GB. Med alle modellene følger også et 28,8Kbps modem. Prisen for den minste konfigurasjonen vil ligge på rundt $2,499 i USA og rundt $3,099 for den største.

Skjermene kommer i 15 og 17 tommers størrelser, og har innebygde høytalere. Systemet kan oppgraderes med et bassystem, men foreløpig er det laget lite programvare som utnytter dette systemet. Prisene blir henholdsvis $499 og $799.

Systemet inkluderer RingCentral-programvare som gjør PCen til en telefon, telefonsvarer, fax og e-post system, og som gjør det mulig å ringe hjem og be om å få avlest telefonsvarer og e-post. E-posten avleses av IBMs stemmegjenkjennelses programvare, som foreløpig ikke vil foreligge i norsk versjon. RingCentral inkluderer også en funksjon som gjør at den gjennkjenner innringende telefonnummer og kan spille av forskjellige meldinger til forskjellige personer.

Prisen for Norge foreligger foreløpig ikke for digi:data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.