BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sexy Java med råtten bismak fra IBM

IBM serverte en meget sexy Java-applet til alle som ønsket å følge matchen mellom Kasparov og Deep Blue live på nettet. Desverre har en tragedie av en webtjener ødelagt mesteparten av opplevelsen så langt.

Eirik Flaa
5. mai 1997 - 14:38

IBM har lagt stor prestisje i sjakkoppgjøret mellom Kasparov og Deep Blue. En meget snerten Java applet var i forkant av matchen lagt tilgjengelig for et forventningsfullt internett-publikum. Applet'en skulle sørge for kontinuerlig oppdaterte kommentarer, samtidig som publikum skulle få muligheten til å bla seg visuelt fram og tilbake i spillet etter eget ønske.

Desverre gikk det ikke slik. IBMs webtjener, som forøvrig er en supercomputer av samme type som Deep Blue, klarer tydeligvis ikke å takle den store pågangen av forespørsler som hundretusener av sjakk- og computerentusiaster har skapt under de to partiene som hittil er spilt. For eget vedkommende fikk jeg med meg de to første trekkene, og så var det slutt på moroa. Det eneste Java-snutten klarte å lire av seg var en melding der det sto "connecting to server", en oppgave den åpenbart ikke mestret.

Om ikke dette bedrer seg utover matchen, må IBM hoste opp noen saftige unnskyldninger overfor de mange forventningsfulle tilskuere som har sittet i timevis og lurt på om Kasparov snart skal ta sitt tredje trekk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.