RESULTATERFINANS

SGI er i ferd med å reise seg igjen

Retten har godkjent en reorganisering som skal gjøre SGI lønnsom innen sommeren.

20. sep. 2006 - 09:59

Den gamle grafikkjempen SGI hadde skrantet i mange år da de måtte søke konkursvern («chapter 11») i mai i år. Da hadde 12 prosent av staben fått sparken, og MIPS-maskiner og Unix-systemer (Irix) var kuttet fra assortimentet. Selskapet var inne i en ond spiral: Trofaste kunder, blant annet NTNU i Trondheim, valgte konkurrentenes løsninger fordi de var usikre på om SGI ville overleve.

I går godkjente retten – US Bankruptcy Court – en plan som kan gjøre at konkursvernet oppheves i oktober, og gi lønnsom drift i regnskapsåret fram til 30. juni 2007.

Planen innebærer at tallet på ansatte skal reduseres ytterligere, fra 2200 før kuttene som ble kjent i mars, til 1600. Hele toppledelsen skal byttes ut, med unntak av toppsjef Dennis McKenna som ble ansatt i januar for å lede snuoperasjonen. Styret skal også byttes ut.

Det er skaffet mer kapital. Morgan Stanley gir et lån på 85 millioner dollar, mens General Electric Capital låner 30 millioner dollar.

SGI satser på tungregneløsninger for forskning og tekniske beregninger. En ny målgruppe blir systemer for avanserte beslutningsstøtte. Selskapet leverer også lagringsløsninger, og på visualisering. Det siste bidrar i dag med minimale inntekter.

Intels forsinkelse av Itanium-prosessoren har rammet SGI hardt. Tokjerneutgaven som kom i sommer, er bedre tilpasset selskapets ambisjoner og konkurransesituasjon. SGI tilbyr ellers klynger basert på tokjernet Xeon. AMDs Opteron-prosessorer er vurdert, men forkastet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.