SGI-frieri til Linux-fellesskapet

I anledning Linux World, kom SGI med flere initiativ som gir Linux-brukere større sikkerhet, større pålitelighet og bedre grafikk.

I anledning Linux World, kom SGI med flere initiativ som gir Linux-brukere større sikkerhet, større pålitelighet og bedre grafikk.

SGI har samarbeidet med SuSE om å porte tilgjengelighetsklyngen FailSafe fra Irix (SGIs proprietære Unix) til Linux. FailSafe for Linux er umiddelbart tilgjengelig. Løsningen gjør det mulig å samle opptil 16 Linux-tjenere i en klynge med felles lagring. Ordningen er slik at skulle en tjener falle fra, overføres applikasjonen straks til en annen tjener i klyngen, og alle filsystemene følger med.

Linux FailSafe er også gjort til en del av en helhetlig infrastrukturpakke for store Linux-installasjoner, sammen med blant annet Pro64-kompilatorene, filsystemet XFS og det avanserte klyngemiljøet ACE (Advanced Cluster Environment). SGI mener denne pakken svarer til næringslivets krav om forenklet tilgang til en pålitelig Linux-baserte infrastruktur.

På den administrative siden har SGI inngått en avtale med Enlighten Software om å tilby det distribuerte systemet EnlightenDSM ("distributed systems management") til alle sine Linux-kunder. Pakken forenkler administrasjonen av arbeidsstasjoner i et heterogent miljø der Windows og Linux er blandet med ulike Unix-varianter, blant dem Irix. EnlightenDSM tilbyr samtidig integrasjon mot systemadministrasjon på høyere nivå.

Innen grafikk har SGI kunngjort et lisensieringsprogram for 3D-grafikkspråket OpenGL for åpne kildekodeapplikasjoner. Slike applikasjoner kan omkostningsfritt pyntes med OpenGL-logoen og varemerket dersom de tilfredsstiller bestemte kriterier. Ordningen åpnes på SGIs nettsted 31. august. Kildekode for typiske OpenGL-anvendelser har allerede vært tilgjengelig fra nettstedet i flere uker.

Siden tirsdag har det også vært mulig å laste ned kildekoden til SGIs grafiske utviklingsverktøy Open Inventor, et objektorientert rammeverk for å lage interaktive 3D-applikasjoner. I sin proprietære form har Open Inventor blitt svært populær, og kan vise til brukere i alt fra DAK (datamaskinassistert konstruksjon - på engelsk CAD for computer assisted design) og film til medisin, kjemi og geovitenskap.

Les også:


Linux betyr ny forretningsmodell for SGI

Til toppen