BEDRIFTSTEKNOLOGI

SGI kutter og restrukturerer

Mandag kveld legger Silicon Graphics (SGI) frem et elendig kvartalsresultat. For å bøte på dette lanserer selskapet en omstruktureringsplan som ventes å inkludere oppsigelser. Selskapet kan også være til salgs.

Jens Kanden
27. okt. 1997 - 12:31

Selskapet sendte ut varsel for et par uker siden om at selskapet ville tape penger i sitt fiskale 4. kvartal. SGI meldte at det ville tape $0,20 per aksje i stedet for et overskudd på $0,21 som markedet ventet. Styreformann og administrerende direktør, Edward R. McCracken, skylder på dårlig markedsføring og har antydet at flere på salg og markedssiden kan komme til å miste jobben.

McCracken er selv under et sterkt press fra styret etter å ha levert tall som er dårligere enn forventningene i fire av de fem seneste kvartalene. Wall Street Journal henviser til en kilde som sier at McCracken er nødt til å bedre resultatene i løpet av et par kvartaler.

Fredag ble det snakket om i markedet at SGI ville si opp mellom 300 og 500 av sine rundt 11.000 ansatte som ledd i omstruktureringsplanene. Det sies også at SGI er en oppkjøpskandidat, og San Francisco Chronicle nevnte IBM som mulig overtaker. Selskapet har ikke kommentert ryktene.

Markedet reagerte ved å sendte SGI-kursen opp ni prosent - eller $1,4375 - til $17,375. Dette er vesentlig lavere enn toppnoteringen siste 12 måneder på $30,3125 som ble nådd forrige måned.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.