SGI mener alvor med Intel i Norge

I august kunngjorde SGI Norge (tidligere Silicon Graphics) at Hattelco skulle distribuere selskapets nye Intel-baserte tjenere. - Logistikken er på plass, og de første maskinene går ut 1. oktober, sier markedsdirektør Fredrik Østereng i Hattelco.

I august kunngjorde SGI Norge (tidligere Silicon Graphics) at Hattelco skulle distribuere selskapets nye Intel-baserte tjenere. - Logistikken er på plass, og de første maskinene går ut 1. oktober, sier markedsdirektør Fredrik Østereng i Hattelco.

Hattelco driver en av Norges største PC-fabrikker, og har OEM-avtaler med en rekke merkevarer. Selskapet har også et distribusjonssystem rettet mot Norge og Sverige, med ett sentralt lager. Tallet på aktive kunder er rundt 1200 i Norge, 1100 i Sverige. Ifølge Østereng er det bare de nordligste kundene - forhandlere - i Sverige som må vente mer enn ett døgn på en leveranse etter at de har levert sin bestilling.

- SGI mener alvor med sin satsing på Intel-baserte tjenere, understreker administrerende direktør Geir Aasen i SGI Norge.

- Serien SGI 1000 vil omfatte flere maskiner. Den første, SGI 1400 er nå leveringsklar.

Avtalen mellom Hattelco og SGI er balansert slik at SGI beholder retten til å selge maskinene direkte til eksisterende kunder.

- Samtidig er det formulert slik at hvis en forhandler i Hattelco-systemet ønsker å selge til for eksempel Statoil fordi han har egne kontakter der, har han full anledning til det, sier Aasen.

SGI sier 1000-serien retter seg mot tre markedssegmenter: Tekniske oppgaver, tradisjonelle tjeneroppgaver i tekniske bedrifter, og tradisjonelle tjeneroppgaver i vanlige bedrifter. Fordelingen mellom Hattelco og SGI skal grovt sett være at SGI håndterer de to første, det vil si de man allerede har kontakt med, mens Hattelco-apparatet skal bringe SGI ut til allmuen.

SGI 1400 vil leveres i to utgaver, en med forhåndsinstallert Linux, en med forhåndsinstallert Windows NT. Selv om SGI selv betrakter Linux-varianten som både mer prisgunstig og mer stabil - merutgifter til Windows NT-lisenser med Exchange og Internet Information Server kommer fort opp i 60.000 kroner - antar Hattelco at NT-utgaven vil selge best, i hvert fall i første omgang.

- Til å begynne med regner vi med tre NT-tjenere for hver Linux-maskin, sier Østereng.

Partene er ikke helt samkjørte i forhold til hva slags omsetning de forventer. De er enige om at årsnivået om tolv måneder bør ligge på 100 millioner kroner. Østereng tror dette kan bety mellom 50 og 75 millioner kroner det første året, mens Aasen er litt mer optimistisk, og tenker seg 80 millioner. Gateprisen for et typisk SGI 1400-system - maskinen kan huse inntil fire Pentium III-prosessorer - vil være et sted mellom 30.000 og 150.000 kroner.

Til toppen