SGI Norge dobler på servere

I inneværende regnskapsår regner Silicon Graphics med å doble omsetningen og kapre 10 prosent av servermarkedet i Norge.

I inneværende regnskapsår regner Silicon Graphics med å doble omsetningen og kapre 10 prosent av servermarkedet i Norge.

Silicon Graphics (SGI), som er mest kjent for sine arbeidsstasjoner, er i ferd med å feste et solid grep om det tyngre servermarkedet i Norge. Ved utgangen av inneværende regnskapsperiode, som avsluttes 31 juni, regner selskapet med å ha omsatt for mellom 50 og 60 millioner kroner, eller minst dobbelt så mye som fjorårets 25 millioner.

- Navnet Silicon Graphics begynner nesten å bli litt misvisende, ettersom en stadig større andel av salget vårt er servere, sier administrerende direktør i Silicon Graphics Norge, Mark Miller til digi:data. Han legger til at SGIs markedsandel i 1996 sannsynligvis ville ført selskapet inn på listen over de 5-6 største serverleverandørene i Norge.

- I omsetning ligger vi nå på nivå med IBM, Siemens Nixdorf og Digital. Det er bare Sun og HP som ligger markant foran oss, sier Miller.

Storkontrakt med Statoil

Markedet for servere vokste i fjor med i overkant av tretti prosent, mens SGIs omsetning vokste med over hundre. Mye av framgangen skyldes vekst på tyngre servere, der SGI er tungt inne. SGI har den siste tiden inngått flere større kontrakter med blant annet Kværner og Statoil. Sistnevnte ble undertegnet for få dager siden, og omfatter levering av tyngre server til prosessering av seismiske data. I tillegg kommer tre terrabyter diskplass som skal brukes til lagring av dataene. Avtalen lyder på i underkant av 10 millioner kroner.

- Datautstyr for 10 millioner kroner er marginalt i forhold til gevinstpotensialet i investeringen. Mye av nøkkelen til de senere oljefunn ligger nettopp i mer presis tolkning av seismiske data, avslutter Miller.

Til toppen