BEDRIFTSTEKNOLOGI

SGI og Hattelco jobber sammen

Det norske dataselskapet Hattelco inngår samarbeidsavtale med den amerikanske datamaskinprodusenten SGI om å selge produkter gjennom et landsomfattende forhandlernetverk.

Hilde Nyman
27. aug. 1999 - 01:00

I en pressemelding fra SGI heter det at bakgrunnen for samarbeidet med Hattelco er SGIs økende behov for å nå et større marked, primært innenfor NT og Linux. Samarbeidsavtalen går ut på at Hattelco vil selge SGI-produkter gjennom sitt forhandlernettverk, som dekker hele Norge.

- Det er behov for en større kontaktflate med markedet for å kunne oppnå de ønskede resultatene. Dette innebærer at man må bygge opp kanaler som klarer å ta hånd om logistikken, salg- og vedlikehold, og dette er vi nå på god vei med, sier Geir Aasen, som er administrerende direktør i SGI Norge AS i pressemeldingen.

Også Hattelco ser fordeler med samarbeidet med den amerikanske aktøren.

- Sammenlignet med andre dataleverandører er SGI attraktive fordi de er mer spesialisert på produktsiden. Det skal bli spennende å utvide vårt sortiment til å inkludere NT, Linux og servere for de tunge datamiljøene. Kulturene i de to bedriftene er lett forenlige, og vi ser dessuten frem til gjensidig å kunne forsterke kundeoppfølgingen, sier Fredrik A. Østereng som er markedsdirektør i Hattelco.

Totalomsetningen til Hattelco er på rundt 500 millioner kroner, og primærsatsingen er dataløsninger. Selskapet ble stiftet i 1967.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.