SGI "Reality Centre" også for kundeanalyser

Utstyr for 3D-visualisering er blitt et hett produkt for SGI. "Reality Centre" brukes ikke bare til tekniske formål, men også til å vise forretningsstatistikk.

Et "Reality Centre" består av en kraftig Onyx grafisk arbeidsstasjon med visualiseringsprogramvare, tilkoplet utstyr som gjør det mulig å vise tredimensjonale bilder for flere personer samtidig. Konseptet ble lansert i 1994 som en løsning for teknologiselskaper.

- Det dreide seg først om å vise store konstruksjoner som oljerigger, og visualisere store mengder data, for eksempel innen seismikk. Siden ble det anvendelser innen biologi og medisin, blant annet for å analysere sammensetningen og virkningen av nye medisiner, forteller "solutions manager" John Fleming i SGI.


Det er blitt et suksessprodukt, blant annet etter et internasjonalt visualiseringsseminar som SGI organiserte i Oslo i mai 1998. Og kundene har oppdaget at visualisering også kan gjøre det enklere å analysere forretningsdata.

- I dag har vi flere hundre installasjoner verden over, blant annet hos Statoil. Det er utviklet programvare som nytter en rekke ulike algoritmer til å visualisere data. I stedet for å formulere spørsmål eller forespørsler overfor en database, får man programvaren til å vise hvor data klynger seg. Slik kan man bokstavelig talt danne seg et bilde av for eksempel egenskapene og gjøremålene til de mest lønnsomme kundene.


Fordelen med store skjermer og visning i tre dimensjoner er at grupper av eksperter og ledere kan "gå inn" i dataene samtidig og snakke sammen mens de utveksler synspunkter og analyser.

- Fruktbare analyser krever gjerne flere samtidige deltakere, understreker Fleming.

Les mer om SGI:
Linux betyr ny forretningsmodell for SGI
Cray dumpet til oppstartselskap for 21,5 millioner dollar
SGI klar med avansert Linux-grafikk
Samarbeid om profesjonell grafikkløsning for Linux
Trillian-kildekoden åpnet
Under Bob Bishop sikter SGI mot å forandre verden
SGI og Hattelco jobber sammen
SGI sklir mot stupet
Avanserte grafikkprogrammer flyttes til Linux
SGI vil fokusere på Linux
Til toppen