SGI rebooter seg selv

SGI har lagt konkursfaren bak seg, og står klar med ny ledelse, ny kapital og nye produkter.

SGI har lagt konkursfaren bak seg, og står klar med ny ledelse, ny kapital og nye produkter.

Etter seks måneders omstilling under vern av den amerikanske konkurslovens paragraf 11 («chapter eleven») kunngjorde SGI i går at snuoperasjonen er vellykket og at de igjen har normal drift.

SGI har byttet ut hele toppledelsen med unntak av Dennis McKenna som ble ansatt i januar for å snu selskapet. Hele styret er skiftet ut. Det er gjennomført sparetiltak for 150 millioner dollar i året, og skaffet 115 millioner dollar i ny kapital.

MIPS-prosessorer og Unix-varianten Irix er skrapet til fordel for tokjerne-Xeon, Itanium 2 og Linux. SGI satser på rack- og bladservere og klynger, samt nye lagringssystemer, både NAS («network attached storage») og SAN («storage area network»).

Produktene er rettet dels mot SGIs tradisjonelle tungberegningsmarked, dels mot det de beskriver som «kostnadseffektive skalerbare arbeidsflytløsninger for å oppnå sanntidsimplementasjoner av datavarehus, sanntids ETL («extract, transform and load»), serverkonsolidering, datagruver for analyse, samt forvaltning av arkiv og innhold».

    Les også:

Til toppen