BEDRIFTSTEKNOLOGI

SGI utsetter snuplan

Silicon Graphics' tap for fiskalt 1. kvartal på ,5 millioner var som ventet. Dog overrasket selskapet ved å utsette kunngjøringen om omstruktureringsplanene.

Jens Kanden
28. okt. 1997 - 17:45

Tapet var på $0,31 per aksje - som ventet - av en omsetning på $768 millioner. Tilsvarende tall året før var omsetning $765,6 og tap $0,13 per aksje ($21,6 millioner). Eksklusive oppkjøpsavskrivninger var tapet på $37 millioner ($0,20 per aksje). Selskapets aksjekurs falt med $2,125 til $15,25 på New York Stock Exchange mandag.

SGI kansellerte møter med analytikere og ansatte hvor det var ventet at selskapet skulle offentliggjøre detaljer om en omstruktureringsplan som inkluderte oppsigelse av 300 - 500 ansatte. Selskapet sa at det ville komme med flere detaljer torsdag.

Styret i SGI møtes tirsdag og onsdag i forkant av selskapets ordinære generalforsamling onsdag. Kanselleringen av kunngjøringen har ført til spekulasjoner om at styret ønsker mer drastiske skritt en det ledelsen har foreslått. Ledelsen er allerede under sterkt press etter å ha levert dårlige tall fire av de siste fem kvartalene. I henhold til Wall Street Journal vurderer styret også stillingen til administrerende direktør og styreformann, Edward J. McCracken, uten at noen endelig avgjørelse er tatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.