SGI vil fokusere på Linux

SGI vil ikke flytte selskapets Unix-variant, IRIX, til den kommende IA-64-plattformen. I stedet vil selskapet satse på Linux i tillegg til Windows NT.

SGI vil ikke flytte selskapets Unix-variant, IRIX, til den kommende IA-64-plattformen. I stedet vil selskapet satse på Linux i tillegg til Windows NT.

Linux vil bli standard operativsystem for SGIs kommende maskiner basert på Intels IA-64-plattform. I tillegg vil selskapet levere maskiner utstyrt med Windows NT/2000.

- Gitt de ressursene vi har, må vi fokusere på kun ett operativsystem, og det er Linux, sier SGIs teknologistrateg, Hank Shiffman, til PC Week UK.

Han understreker likevel at døren ikke er blitt helt lukket for en IA-64-utgave av IRIX. Men han sier at Linux ser ut til å være den riktige løsningen. Årsaken er blant annet at det nå finnes tilstrekkelig mange applikasjoner til både Linux og Windows NT.

Ifølge Shiffman vurderer SGI å flytte deler av IRIX-teknologien over i selskapets Linux-utgave, SGI Linux Environment (basert på Red Hat Linux), i tillegg til å utvikle konverterings-API-er for å forenkle flyttingen av IRIX-baserte applikasjoner til Linux.

Spørsmålet mange nå stiller seg er om det i det hele tatt vil være et behov for IRIX i fremtiden. Mye tider på at Linux vil kunne tilby alt som kreves, dermed er det lite trolig at SGI vil satse mye på to såpass like operativsystemer som IRIX og Linux tross alt er.

SGI lanserte mandag SGI 1400L, en Linux-basert server med inntil fire 500 MHz Pentium III Xeon-prosessorer.

Til toppen