BEDRIFTSTEKNOLOGI

ShareWave: PC som hjemmets kontrollsenter

Et nytt amerikansk selskap, ShareWave, tar mål av seg til å lage det som trengs for å gjøre en vanlig PC til hjemmets kontrollsenter. Flere av gründerne kommer fra Intel, og Microsoft er en sentral investor.

Eirik Rossen
13. jan. 1998 - 11:28

I en pressemelding fra selskapet, som ble stiftet i det stille for halvannet år siden, heter det at ingen har hittil utviklet en sammenhengende strategi for behandling av digital informasjon i hjemmet. Målet til ShareWave er følgelig å utvikle produkter som vil gjøre PC-en til hjemmets informasjonssenter, "med trådløs forbindelse til apparater i hjemmet som er egnet for styring derfra." Informasjonssenteret skal kommunisere med omverdenen over en høyhastighetsforbindelse.

ShareWave vil altså gjøre ethvert husholdsningsapparat - komfyr, tv, sikkerhetssystem, fyringssystem osv - tilgjengelig for fjernstyring fra telefoner, lomme-PC-er, personlige digitale assistenter osv, via en trådlås intern linje.

Blant gründerne kommer toppsjef Bob Bennet, teknologiansvarlige Amar Ghori og planleggingsansvarlige John White fra Intel. Finans- og utviklingsansvarlige Geoff Bland kommer fra investeringsfondet REP.

To sentrale investorer er Microsoft og Vulcan Ventures. Den siste ledes av Paul Allen som i sin tid grunnla Microsoft sammen med Bill Gates. I pressemeldingen er det snakk om 7,5 millioner dollar i ny kapital fra disse og tre andre nye investorer, blant dem "et stort mikroprosessorselskap basert i Santa Clara, California" som er dekknavnet Intel bruker når de ikke vil stå åpent fram.

ShareWave planlegger å kunngjøre sine første produkter i løpet av tredje kvartal, og få dem ut til markedet tidsnok til julehandelen. Ifølge Reuters kan de første produktene være en rimelig "SharePC" til selve kontrollsenteret, samt tilkoplingsmoduler til ulike apparater. Modellen for virksomheten er systemer Bill Gates har utviklet til sitt "kyberslott". Samtidig er det et vilkår at prisnivået skal gjøre teknologien tilgjengelig for atskillig slankere lommebøker enn Gates'.

Ifølge analytikere må ShareWave arbeide mye med systemarkitektur for å dra nytte av eksisterende og framtidig sambandsteknologi, samt definere sin kommunikasjonsprotokoll nærmere. Ross Rubin i Jupiter Communications forventer ikke at vanlige eketronikkselskaper slutter seg til ShareWaves idé, som han mener ligger for nært opp til propagandaen fra Microsoft og Intel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.