Sharp: Høyoppløselige flatskjermer fra 6,3 tommer og oppover

Til våren lanserer Sharp en LCD-skjerm på 9,5 ganger 12,7 cm, med en oppløsning på 1024 ganger 768 punkter. Skjermen er beregnet på bærbare terminaler og bilnavigeringssystemer.

Til våren lanserer Sharp en LCD-skjerm på 9,5 ganger 12,7 cm, med en oppløsning på 1024 ganger 768 punkter. Skjermen er beregnet på bærbare terminaler og bilnavigeringssystemer.

Det diagonale målet på skjermen er 6,3 tommer. Den høyoppløselige miniskjermen lanseres samtidig to skjermer i 1600 ganger 1200 punkter, med henholdsvis 19,6 og 15 tommer som diagonalmål.

Miniskjermen er beregnet på bærbare enheter som elektroniske bøker. De vil også passe for bilnavigeringssystemer. 19,6 tommers skjermen vil gå til spesialiserte markeder som helse og konstruksjon. 15 tommers skjermen vil tilbys bærbare og bordfaste PC-er, og vil installeres på Sharps MebiusStyle-produkter. Dette er hjemme-PC-er med innebygde tv-tunere, som har vært tilgjengelige i USA og Japan de siste månedene.

Punkttettheten på miniskjermen er 202 per tomme, mot 86 punkter per tomme på vanlige 15 tommers flatskjermer. Sharp regner derfor med at miniskjermen vil være absolutt lesbar. Teknologien som er benyttet - TFT basert på amorft silisium - gjør skjermene ekstra lyssterke. Sharp mener de foreløpig er alene om å kunne produsere flatskjermer med så høy oppløsning og punkttetthet.

Selskapet tar sikte på øke satsingen på LCD-skjermer, og har som mål at 40 prosent av flatskjermsalget skal gjelde produkter det er alene om.

6,3 tommers og 19,6 tommers skjermene kommer allerede til våren. Den høyoppløselige 15 tommers skjermen vil først komme på markedet til sommeren.

I fjor høst lanserte Apple og IBM hver sine store flatskjermer. Les:


Apple sin er større enn IBMs
IBM lanserer verdens største LCD-skjerm

Til toppen