Siba mest profilerte el-kjede i Norge

Den svenske elektronikk-kjeden Siba brer seg ut i Norge, og er nå den mest omtalte el-kjeden.

Den svenske elektronikk-kjeden Siba brer seg ut i Norge, og er nå den mest omtalte el-kjeden.

En undersøkelse utført av Retriever Norge, viser at det er den svenske elektronikk-kjeden Siba som har fått mest medieomtale av kjedene hittil i år, foran Elkjøp, Spaceworld, Expert, Euronics og Elprice, skriver fagbladet Elektronikkbransjen.

Siba er nevnt i 1.555 artikler. Videre på listen følger Elkjøp (869), Spaceworld (222), Expert (151), Euronics (149) og Elprice (36).

Retriever Norge har gjennomført undersøkelsen på bakgrunn av sin egen database, som omfatter nyhetsartikler fra regions- og riksaviser, og aviser på nett.

Den svenske elektronikk-kjeden Siba var det første stormarkedet for forbrukerelektronikk i Norden som ble startet opp av Bengt Bengtson på 70-tallet på et jorde i Gøteborg.

Kjeden har etterhvert vokst seg betydelig med 40 varehus og med et rikholdig utvalg på data, telefoni, radio, tv og hvitevarer. Kjeden fikk mye ufrivillig PR i januar da Siba-innehaverens sønn, Fabian Bengtsson ble nevnt på alle nyheter etter kidnappingen utenfor sitt hjem i Gøteborg.

Nå satser den svenske kjeden hardere i Norge. For ett år siden åpnet Siba det fjerde varehuset i Norge på Liertoppen mellom Asker og Drammen.

Det første varehuset ble åpnet på Furuset i 2000. Den gangen lovet Siba raskt ekspansjon over hele Norge, men dette har altså tatt tid. Først nå gir Siba gass - kanskje fordi man nå ser at IT-nedturen helt klart er over.

- I tillegg har Siba varehus på i Sandnes og Trondheim. Det planlegges en til i Oslo området innen året, foruten to ComputerCity butikker som finnes på Alnabru i Oslo og i Sandvika i Bærum, bekreftet informasjonsansvarlig Johanna Euren til digi.no tidligere i år.

- Vi skal være blant de tre største aktørene i Norge i forhold til Elkjøp og Expert, uttalte Euren til digi.no.

I løpet av tre år skal Siba-kjeden ha åpnet mellom 10 til 15 butikker inkludert ComputerCity, skriver Elektronikkbransjen.

Medieanalytiker Tommy H. Brakstad i Retriever Norge sier kidnappingen av administrerende direktør Fabian Bengtsson i Siba har bidratt til den store medieomtalen av kjeden.

I motsetning til Elkjøp og Expert, fikk Siba mest omtale i januar med 717 artikler - på grunn av kidnappingen av Fabian Bengtsson. Saken ble fulgt opp av dom og anke i juli.

Bortsett fra en pristest som ga omtale i 108 artikler, har det vært stille rundt Siba. I 2004 ble Siba i følge undersøkelsen Retriever Norge har utført kun omtalt i 55 artikler.

Til toppen