Siebel sliter og bytter toppsjef igjen

Uroen øker i programvaregiganten Siebel. Selskapet bytter igjen sjef, mens aksjonærene vil ha fusjon.

Uroen øker i programvaregiganten Siebel. Selskapet bytter igjen sjef, mens aksjonærene vil ha fusjon.

Siebel, startet av Tom Siebel, er en av de store aktørene på forretningssystemer med sin markedsleder-posisjon på systemer for kundekontakt (CRM). En rekke store norske selskaper, blant annet Telenor, har Siebel-systemer for å administere sine kunder.

Men Siebel har slitt med svake tall og byttet i går toppsjef på dagen. Ny sjef er George Shaheen, som har sittet i styret i over ti år. Shaheen har tidligere vært sjef i Webvan, et dotcom-selskap som forsøkte å leve å levere ut matvarer.

Shaheen erstatter Mike Lawrie. Styret forteller at de "ble enige med Lawrie at han skulle si opp". Lawrie fikk dermed bare 11 måneder på seg før styret mente det var klart at han ikke rettet opp salget.

Siebels problemer skyldes trolig mest at selskaper som SAP og Oracle har giret opp sine CRM-tilbud kraftig og tilbyr komplett pakker med alle typer forretningssystemer.

Og Oracle sirkler i vannet som en hai og har gjort en rekke oppkjøp, blant annet konkurrenten Peoplesoft. Samtidig har SAP og Microsoft vært i samtaler, men disse ble avlyst.

Et oppkjøp er kanskje drømmen til aksjonærene som nå gjør opprør i Siebel. En gruppe investorer som sitter på rundt en tredjedel av aksjene i Siebel ber nå selskapet gjøre noe mer radikalt. For Siebel sitter på hele 2,2 milliarder dollar i kontantreserver, noe som både skaper muligheter og gjør Siebel til en mer attraktivt oppkjøpskandidat.

Gruppen uttalte i går at man ønsker at Siebel leter etter en fusjonspartner, altså enten kjøpe seg et selskap som gir et bredere produkttilbud eller selv bli kjøpt opp. Kanskje er håpet at Oracle-sjef Larry Ellison skal komme med et tilbud.

Til toppen