AVTALER & KONTRAKTER

Siemens avviser juksepåstander

VG påstår at Siemens har tatt seg for mye betalt for IT-utstyr til Forsvaret, med Siemens nekter. Her er forklaringen:

3. feb. 2005 - 12:57

Siemens Business System kan ha levert for høye regninger til Forsvaret i 2001 og 2002, skriver VG i dag.

Enheter i Forsvaret kjøpte inntil 2001 inn maskiner fra forskjellige aktører, men i samlet seg hos Siemens Business Services (SBS). Samtidig overtok SBS driften av forsvarets ugraderte IT-nett.

Under kontrakten som løper ut 2006 skal Forsvaret kjøpet utstyr for hele 700 millioner kroner av Siemens. Kontrakten bestemmer at Forsvaret skal få kjøpe utstyret til kostnadspris pluss maksimalt åtte prosent fortjeneste.

Men i en stor sak i VG på vg.no viser avisen i dag frem dokumenter der Siemens har lagt på mer i flere tilfeller. I en IT-leveranse til Luftforsvaret på nesten 100 millioner kroner i desember 2001 la Siemens på en avanse på 15,2 prosent.

Men Siemens nekter for å ha jukset og gir digi.no sin versjon av saken:

- Vi har vært opptatt av å overholde kontraktens krav om dekningsgrad på åtte prosent - på et totalplan. På noen leveranser har vi gått over og andre har vi gått under, men totalt sett siden 2001 ligger vi 7,4 prosent, forteller informasjonsdirektør i Siemens Norge, Stein Bjørnebekk, til digi.no.

- Etter vårt syn beskrives det ikke i kontrakten om man skal beregne dekningsgrad på hver eneste leveranse eller kan regne på en total, påpeker Bjørnebekk til digi.no.

Forsvaret hevder i VG-saken at både totalen og hver leveranse skulle holdt seg innen åtte prosentregelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.