Siemens beholder sine mobiltelefoner

Siemens skal ikke avlive sine mobiltelefoner - foreløpig - men det blir harde kutt.

Siemens skal ikke avlive sine mobiltelefoner - foreløpig - men det blir harde kutt.

Tidlogere i vinter offentliggjorde Siemens at tapene i mobiltelefon-divisjonen var blitt så store at man måtte ta en avgjørelse om man skulle legge ned eller selge den.

Nå melder nyhetsbyrået AP at Siemens Mobile kutte kostnadene med en milliard euro, mesteparten allerede i år. Det er primært i markedsføringen Siemens skal kutte. Hvordan selskapet skal opprettholde salget sier man ikke noe om.

Dermed kan det se ut som Siemens - hvert fall foreløpig - har bestemt seg for å holde liv i mobiltelefonproduksjonen.

Siemens mobiler tapte markedsandeler forrige kvartal, og har tapt penger tre kvartaler på rad. Divisjonen tapte over en milliard norske kroner forrige kvartal, mot et overskudd på en halv milliard året før.

Selskapet planlegger å lansere 15 nye telefoner i år, som de håper vil gi selskapet vind i seilene igjen. I følge Gartner Group var Siemens blant selskapene som solgte færre mobiltelefoner i fjor, på tross av at markedet vokste raskt.

Klaus Kleinfeld tok over som toppsjef for Siemens i januar. Han har nå sagt at hans ”tolmodighet snart er slutt” med denne enheten i selskapet. Men i følge, Lothar Pauly, sjefen for Siemens telekommunikasjonsdivisjon vil selskapet gå langt for å begrense antall oppsigelser. Nedskjæringene vil derimot ramme selskapets markedsføring hardt.

Til toppen