DIGI.NO

Siemens Business Systems skal kutte

Siemens og blant annet deres Business Systems-divisjon skal kutte i staben, men Norge går klar.

19. sep. 2005 - 13:25

Ryktene begynte å gå i forrige uke og i dag kom bekreftelsen - Siemens skal gjennom en rydderunde, blant annet i konsulentorganisasjonen Siemens Business Services.

Siemens offentliggjorde i dag at selskapet skal kutte kostander over hele verden. Hva dette betyr i det enkelte land er ikke klart - utover Tyskland. I sitt hjemland skal Siemens kutte 2400 jobber.

En av divisjonene det går hardest utover er Siemens Business Services (SBS) som har gått med underskudd over tid. Det er her jobbkuttene i Tyskland kommer, for SBS skal innen finansåret 2007 ha kuttet sine kostnader på global basis med hele 1,5 milliarder euro - 11,6 milliarder kroner.

SBS har et større kontor i Norge, men digi.no har ikke kommet i kontakt med ledelsen for å høre hvordan kuttene vil berøre dem.

- Vi er i øyeblikket i en vekstfase i Norge, forteller Per Otto Dyb. Vi ser alltid på kostnadene våre og kompetansemiksen, men det norske kontoret skal ikke gjennomføre noen nedbemanninger eller kostnadskutt som en del av kuttene som ble offentliggjort i dag.

Dyb forteller at SBS har tjener "fornuftig" med penger , men han understreker prispresset i markedet.

For å gjennomføre ryddejobben har Siemens byttet ut toppsjefen i SBS. Nå overtar Christoph Kollatz jobben til Adrian v. Hammerstein. SBS bytter også finansdirektør.

Siemens skal også kutte i sin distribusjon og industri-divisjon. Kuttene som kommer nå er egentlig andre runde. Divisjonen som gikk med størst underskudd, mobiltelefon-gruppen, ble solgt til BenQ tidligere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.