Siemens gir opp mobiltelefoner

Det tyske industrikonsernet Siemens bekrefter nå at selskapet leter etter et partner til sin mobiltelefonvirksomhet.

Et styremedlem i Siemens, Volker Jung, sier til Financial Times Deutschland at Siemens er i samtaler med flere selskap om et samarbeid på mobiltelefonsiden. Årsaken er at selskapet neppe klarer å nå målsetningen om en global markedsandel på 15 rosent, regnet etter antall solgte mobiltelefoner.

Dermed bekrefter selskapet at det følger i Ericsson og Sony sine fotspor om å slå sammen mobilvirksomheter for å kapre nye markeder og skape nye produkter.

- Bare Nokia er i stand til å tjene penger som en følge av sitt volum uten andre partnere, sier Jung. Han opplyser at Siemens egen mobilproduksjon bare å vidt når lønnsomhet i år, fra et overskudd i fjor på 5,7 milliarder euro. Noe som neppe gleder konsernsjef Heinrich von Pierer, som krever en avkastning på opptil 11 prosent fra avdelingene i konsernet.

Siemens kjempet inntil i fjor med Ericsson om tredjeplassen i det globale mobilmarkedet, både som en følge av egen vekst, men også som en følge av Ericssons elendige salg. I tredje kvartal lå selskapet på en andel på 7,2 prosent etter Ericsson, Motorola og Nokia.

Det er tidligre kjent at selskapet har vært i samtaler med Motorola uten at disse førte til noe. - At joint venture med et japansk selskap holder vanligvis lenger enn med ett amerikansk selskap, men det tar også lengere tid for å komem til enighet, sier Jung til avisen.

Til toppen