Siemens gir opp mobiltelefoner

Det tyske industrikonsernet Siemens bekrefter nå at selskapet leter etter et partner til sin mobiltelefonvirksomhet.

Det tyske industrikonsernet Siemens bekrefter nå at selskapet leter etter et partner til sin mobiltelefonvirksomhet.

Et styremedlem i Siemens, Volker Jung, sier til Financial Times Deutschland at Siemens er i samtaler med flere selskap om et samarbeid på mobiltelefonsiden. Årsaken er at selskapet neppe klarer å nå målsetningen om en global markedsandel på 15 rosent, regnet etter antall solgte mobiltelefoner.

Dermed bekrefter selskapet at det følger i Ericsson og Sony sine fotspor om å slå sammen mobilvirksomheter for å kapre nye markeder og skape nye produkter.

- Bare Nokia er i stand til å tjene penger som en følge av sitt volum uten andre partnere, sier Jung. Han opplyser at Siemens egen mobilproduksjon bare å vidt når lønnsomhet i år, fra et overskudd i fjor på 5,7 milliarder euro. Noe som neppe gleder konsernsjef Heinrich von Pierer, som krever en avkastning på opptil 11 prosent fra avdelingene i konsernet.

Siemens kjempet inntil i fjor med Ericsson om tredjeplassen i det globale mobilmarkedet, både som en følge av egen vekst, men også som en følge av Ericssons elendige salg. I tredje kvartal lå selskapet på en andel på 7,2 prosent etter Ericsson, Motorola og Nokia.

Det er tidligre kjent at selskapet har vært i samtaler med Motorola uten at disse førte til noe. - At joint venture med et japansk selskap holder vanligvis lenger enn med ett amerikansk selskap, men det tar også lengere tid for å komem til enighet, sier Jung til avisen.

Til toppen