Siemens ikke redd for Motorola

Siemens skal bruke Motorolas elektronikk i sine UMTS-telefoner, men er ikke redd for å bli utkonkurrert.

Mobiltelefon-bransjen er inne i en konsolideringsfase. Alle konkurrentene er presset av Nokias og deres volumproduksjons-fordeler. Bare Nokia og Samsung kapret markedsandeler i fjor og selskaper som Siemens og Motorola klarte bare så vidt å presentere sorte tall.

Les også:

De uavhengige produsentene har to valg for å redusere sine kostnader - det ene er å foreta en fusjon eller et oppkjøp slik Ericsson og Sony har gjort. Det andre er omfattende samarbeid slik Siemens og Motorola i går offentliggjorde.

Les også:

De enorme utviklingskostnadene skiller nå mobiltelefonprodusentene i to divisjoner. De som utvikler selv og de som kjøper fra andre. Spørsmålet er om de siste har noe å tape.


For å redusere sine konstnader, dropper nå Siemens utviklingen av komplette telefoner. Selskapet vil i fremtidens UMTS-telefoner konsentrere seg om design og brukerfokuserte funksjoner. Siemens skal kjøpe mesteparten av innmaten til sine telefoner fra Motorola.

- Med våre markedsandeler vil vi selge kanskje 500.000 UMTS-telefoner til neste år. Det er lite å dele utviklingskostnadene på. Sammen med Motorola får vi nå spredd utviklingskostnadene på to millioner telefoner, forklarer Siemens' konsern-informasjonssjef Axel Heim til digi.no.

Heim forteller at i300-kjernen består av prosessor, minne og andre støttebrikker - det vil si det meste som ligger på kretskortet i en telefon.

Han medgir at store deler av fremtidens Siemens-telefoner vil være Motorola-telefoner. Til å begynne med, bekrefter Heim, vil Siemens selge Motorolas A820 umodifisert med en Siemens-logo, men etter hvert vil selskapet differensiere telefonen fra Motorolas produkt.

Først tidlig i 2004 vil den første Siemens-telefonen basert på i300-settet foreligge. Men Siemens er ikke redd for at de skal bli utkonkurrert av sin leverandør, som kanskje vil kunne kjenne i300-settet bedre enn noen annen og lansere nye funksjoner tidligere enn andre i300-brukere.

- Vi kjøper ikke i300 fra Motorola Mobile, men fra Motorola Semiconductor, noe som gjør at Motorola Mobile stiller på samme linje som oss. Vi er ikke redd for at Motorola Semiconductor skal prioritere sitt søsterselskap foran oss, sier Heim.

Han legger til at Siemens vil kunne differensiere sine telefoner fra Motorola-produktene med både utformingsfaktorer som skjerm og knapper samt andre grensesnitt og programvare.
- Hvor innmaten kommer fra interesserer ikke kundene, det er funksjoner og utforming de velger, mener han.

Til toppen