JUSS OG SAMFUNN

Siemens innrømmer feilfakturering

Men det ble ikke gjort i vinnings hensikt, sier forsvarerne.

10. nov. 2010 - 13:23

Oslo (NTB): Siemens Business Services innrømmer at de i enkelte tilfeller tok seg for godt betalt for datautstyr til Forsvaret. Men det ble ikke gjort i vinnings hensikt, hevder forsvarerne.

Siemens Business Services hevder summen er langt lavere enn hva Økokrim legger til grunn. Selskapet står tiltalt for grovt bedrageri på 60 millioner kroner.

Advokat Christian Hjort mente det vil være umulig å beregne nøyaktig hvor mye Forsvaret betalte for mye. Men det var betydelig lavere enn summen på drøyt 48 millioner kroner som Siemens Business Services betalte tilbake til Forsvaret i 2006.

– Summen har ligget langt innenfor feilmarginen man vil kunne vente av en kontrakt av denne størrelsen. Jeg minner om at dette var en kontrakt til 1,4 milliarder kroner, sa Hjort.

Aktor Geir Kavlie trakk i sin innledning fram flere e-poster fra medarbeidere i selskapet om manglende oppfølging av systemet som skulle sikre at Forsvaret skulle få de beste betingelsene i markedet for datautstyret.

I innledningsforedraget i Oslo tingrett onsdag viste Hjort til at det har kommet fram kritikkverdige forhold ved hvordan selskapet håndterte sine forpliktelser.

– Disse enkeltstående e-postene må ses i sin sammenheng. Det representerer ingen slutning om at det som skjedde var bevisst, sa Hjort.

Han avviste at Siemens Business Services handlet med forsett og i vinnings hensikt da feilfaktureringene skjedde.

– To forhold er sentrale. Omfanget er vesentlig mindre enn det Økokrim hevder, og det skjedde ikke i ond tro eller med forsett, sa Hjort. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.