JUSS OG SAMFUNN

Siemens kan ha gitt gaver og reiser

I tillegg til å ha tatt seg for mye betalt, kan Siemens ha gitt Forsvarsansatte gaver og reiser.

13. mars 2006 - 22:50

Dersom granskingen som pågår viser at Siemens Business Services har gitt gaver til ansatte i Forsvaret, er det helt uakseptabelt, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NRK.

Hun vil vente til rapporten foreligger i juni før hun uttaler seg mer om den mye omtalte IKT-kontrakten mellom Siemens og Forsvaret.

NRK har laget et eget Brennpunkt-program som foregriper mye av det som granskingsrapporten trolig vil vurdere. Også tidligere har det i mediene versert en rekke historier om smøring av Forsvarets ansatte fra Siemens' side.

Stortingsrepresentant Per Ove Width (Frp) varsler at han vil stille et spørsmål til forsvarsministeren i Stortinget før rapporten foreligger i juni på bakgrunn av NRKs Brennpunkt-program om store gaver, betalte fester og reiser for ansatte i Forsvaret.

Strøm-Erichsen understreker at noe av det første hun gjorde som ny forsvarsminister var å nedsette et eksternt granskingsutvalg for å gjennomgå Forsvarets kontrakter. Der er dataavtalen med Siemens spesielt nevnt. Kontrakten har hatt en verdi på over halvannen milliard kroner. Nylig betalte selskapet en del av disse pengene tilbake. Den hovedansvarlige for kontakten med Forsvaret fikk i tillegg sparken fra Siemens.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.