Siemens kanskje klar med supertelefon

Siemens har lansert en super-GSM-telefon - men foreløpig bare i USA. Selskapet har likevel klar med en godbit i Europa.

Siemens har lansert en super-GSM-telefon - men foreløpig bare i USA. Selskapet har likevel klar med en godbit i Europa.

Det er lenge siden Siemens har lansert noen skikkelige nyheter - selskapet har fokusert på billigtelefoner som S50. Nå har selskapet lansert en supertelefon i USA, men den er ikke utviklet av Siemens. Siemens SX56 (bildet over) som telefonen heter i USA er laget av HTC og selges ferdig til flere selskaper. Den norske nett-tjenesten Infosync omtaler en av den andre som videreselger HTC Spaceneedle under navnet O2 XDA

Telefonen er en trebånds PDA/mobiltelefon-kombinasjon for GSM-nettverk som også gir GPRS-overføring. Maskinen har en stor fargeskjerm og skriftgjenkjenning samt en MP3-spiller, minne-stasjon og infrarød overføring. Men til tross for at telefonen er en GSM-telefon, forteller Siemens Norge til digi.no at man sentralt i selskapet ikke har avgjort om man vil selge telefonen i Europa.

Siemens har likevel en godbit på lager til europeiske kunder. Noe forsinket skal selskapet i nær fremtid endelig lansere S55 (bilde under), en telefon som minner mye om Sony-Ericssons storselger T68. Telefonen kan sende og motta MMS-beskjeder, og har skjerm med 256 farger, Java, trippelbånd, bluetooth, GPRS og polyfoniske ringtoner.

Det var den tyske nettsiden siemensinfo.de som røpet nyhetene i august og påstod da at telefonen snart skulle være i salg. Om Siemens har blitt forsinket eller opprinnelig planla en lansering i løpet av oktober er ikke kjent.

Til toppen