Siemens kaster seg på Linux-toget

Siemens vil i tiden framover bruke store ressurser på å utvikle nye løsninger for Linux. Selskapet anser Linux som et svært spennende operativsystem.

Siemens vil i tiden framover bruke store ressurser på å utvikle nye løsninger for Linux. Selskapet anser Linux som et svært spennende operativsystem.

Siemens har fått øynene opp for Linux. Selskapet skal i tillegg til å levere både PC-er og servere med operativsystemet, også utvikle egne løsninger. Siemens skal om kort tid sette av 300 ansatte til dette arbeidet, de aller fleste vil være stasjonert i Tyskland.

Sidney Tangen, produktsjef i Siemens i Norge, forteller til digi.no at det er snakk om å flytte programvare fra selskapets egen Unix-plattform, Reliant Unix, til Linux. Hva slags programvare som vil flyttes først, vil ifølge Tangen være kundedrevet. Men han nevner at programvare for systemovervåking og sikkerhetskopiering er mulige førstevalg.

- For oss er Linux et svært spennende system, sier Vidar Berg, direktør i Siemens IC Products-divisjon i Norge, i en pressemelding.

- Det er sjelden vi arbeider med et operativsystem som både dataekspertene og økonomene er like fornøyde med, men Linux er et slikt system.

Berg forteller at dataekspertene liker Linux fordi det har store utviklingsmuligheter og er meget stabilt. Økonomene setter pris på at Linux-konseptet i utgangspunktet er gratis. I tillegg er kravene til maskinvaren lavere enn for konkurrentene.

Siemens i Norge er allerede i gang med å implenentere SAP R3 på Linux. Den første serveren for SAP som går på Linux vil bli satt i produksjon i tredje kvartal i år. Tangen forteller at den første kunden allerede er klar.

Siemens i Norge vil forøvrig tilby support og holde supportavdelingen oppdatert på utviklingen av Linux.

Til toppen